18.4 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

Tesla dată în judecată pentru că ar fi mințit legat de autonomia mașinilor

Trei proprietari Tesla din California au dat în judecată producătorul de automobile. Procesul este o acțiune colectivă care acuză compania că a făcut publicitate în mod fals. Mai exact vizată ar fi autonomia vehiculelor electrice care nu ar fi conformă.

Procesul se va desfășura la Tribunalul Districtual al Statelor Unite. Dosarul are la bază o anchetă Reuters. În cadrul materialul se arăta că Tesla a creat o „echipă de diversiune” în Nevada. Pentru a se ocupa tot mai multe plângeri ale proprietarilor de astfel de mașini. Tesla nu s-ar afla la prima abatere de acest gen. Reuters a scris în urmă cu aproximativ un deceniu, fabrica ar fi decis să măsluiască contorul de bord ale mașinilor. Acesta trebuia să arate mai mulți kilometri decât cei care pot fi parcurși, inducând șoferii în eroare. Nici fabrica, nici Musk nu au răspuns la întrebărilor detaliate de la Reuters. În proces se susține că cei de la fabrică a încălcat garanțiile vehiculelor și s-a angajat în fraudă și concurență neloială.

Tesla Nu și-ar fi făcut publicitate sinceră

„Tesla are datoria să livreze un produs care funcționează așa cum este anunțat”. A declarat Adam A. Edwards, avocat, firma care reprezintă proprietarii Tesla în proces. Cei trei reclamanți spun că s-au plâns companiei fărăr succes. „Dacă Tesla și-ar fi făcut publicitate sinceră pentru gama de vehicule electrice, consumatorii fie nu ar fi cumpărat modele de vehicule. Fie ar fi plătit substanțial mai puțin pentru ele”. Plângerea s-a făcut colectiv pentru a reprezenta „toate persoanele din California. Cei care au achiziționat un vehicul Model 3, Model S, Model Y și Model X nou”. Cât privește daunele, aceste sunt încă nespecificate. Fabrica se confruntă, de asemenea, cu procese și control de reglementare. În ceea ce privește tehnologia Autopilot și „Full Self-Driving” și pretențiile sale cu privire la siguranța acelor sisteme. Un proprietar de mașină din California a depus, de asemenea, o acțiune colectivă propusă pentru consumatori în aprilie. După ce Reuters a raportat că angajații fabricii au distribuit într-un sistem intern de mesagerie imagini și videoclipuri sensibile capturate de camerele mașinilor. Procesul acuză Tesla că a încălcat confidențialitatea clienților săi. Tesla a negat aceste acuzații.

spot_img
Latest news
știri