4.8 C
București
luni, 21 octombrie, 2024

Locuitorii Ploieștiului cer înființarea unui complex sportiv în Parcul Municipal Vest

Ploieștenii cer realizarea unui patinoar olimpic, a unui bazin de înot olimpic și a unei sali de sport polivalente

Locuitorii din Ploiești au inițiat o petiție în care solicită construirea unui patinoar olimpic, a unui bazin de înot olimpic și a unei săli de sport polivalente în Parcul Municipal Vest, transmite Radio Eco Natura.

Pentru acest proiect, se cere trecerea temporară a parcului din domeniul public al municipiului Ploiești în cel al județului Prahova, pentru a permite realizarea lui de către Consiliul Județean.

Petiția inițiată de locuitorii din Ploiești este adresată autorităților locale și naționale și vizează dezvoltarea sportului, economiei locale și sprijinirea sportivilor de performanță din zonă

Petiția este adresată atât autorităților locale, dar și Agenției Naționale pentru Sport, COSR, Ministerului Dezvoltării, Parlamentului, Premierului dar și Președintelui României.

În petiție se solicită realizarea patinoarului, a bazinului de inot olimpic, capabil să susțină circuitul competițional internațional, dar și a unei sali de sport polivalente, cu 16.000 de locuri, în Parcul Municipal Vest din Ploiești.

Transferul a fost deja inițiat și aprobat printr-o hotărâre de Consiliu Județean Prahova, în 2022, dar și prin mai multe hotărâri ale Consiliului Local Ploiești, ultima în luna mai 2023.

Sportivii de la CSM Ploiești sunt nevoiți să se antreneze la București sau în alte județe

Inițiatorii demersului speră ca astfel Ploieștiul să intre pe harta competițională internațională a sporturilor, pe toată perioada anului, cu diferite competiții, speră de asemenea ca această investiție să ducă și la dezvoltarea economică a orașului, crearea de locuri de muncă, dar și posibilitatea de antrenament a sportivilor de performanță, juniori sau seniori, din județ dar și din țară, pe toată perioada anului.

Ploieștenii i-au dat drept exemplu pe sportivii de la CSM Ploiești, care sunt nevoiți să se antreneze la București sau în alte județe.

Chiar și în aceste condiții, sportivii prahoveni în special copiii și adolescenții, obțin rezultate notabile, CSM producând campioni naționali și internaționali în aproape fiecare competiție.

spot_img
Latest news
știri