22.1 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Un gibon argintiu, primată pe cale de dispariţie, s-a născut într-un parc natural

Populația lor este amenințată de pierderea habitatului și vânătoarea ilegală, iar aceste frumoase maimuțe sunt clasificate ca specie în pericol de dispariție

Un gibon argintiu, o primată pe cale de dispariţie, s-a născut într-un parc natural de pe Insula Man, informează DPA, citat de Radio Eco Natura.

Locația este o insulă autonomă britanică și este situată în Marea Irlandei. Insula Man este renumită pentru peisajele sale pitorești și istoria bogată.

Puiul, fără nume încă, a venit pe lume la 11 septembrie, alăturându-se fratelui şi surorii sale, Ffinlo şi Aalin. Aceștia sunt născuţi în 2017 şi, respectiv, 2020.

Puiul este al treilea exemplar de gibon argintiu născut în acest parc natural

Este al treilea exemplar de gibon argintiu născut în acest parc natural de când părinţii săi au fost aduşi pe insulă în 2016, în cadrul unui program global de conservare.

Originari din insula indoneziană Java, gibonii argintii, denumiţi astfel după culorarea blănii, sunt clasificaţi că specie pe cale de dispariţie de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN), în prezent existând doar 2.000 de adulţi rămaşi în sălbăticie.

Noul locatar al Curraghs Wildlife Park s-a născut în cadrul programului ex-situ al Asociaţiei Europene a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor (EAZA), care şi-a fixat drept scop protejarea speciilor pe cale de dispariţie.

Gibonii aurii sunt maimuțe mici și agățătoare, cunoscuți pentru voci distinctive și blană aurie

Aceste primate trăiesc în pădurile tropicale din Asia de Sud-Est, inclusiv Thailanda, Malaezia și Indonezia.

Cu o dietă predominant vegetariană, se hrănesc cu fructe și frunze.

Gibonii aurii sunt cunoscuți pentru acrobațiile lor în copaci și abilitatea de a sări pe distanțe mari.

Sunt animale monogame, trăind în perechi sau în grupuri mici.

spot_img
Latest news
știri