19.2 C
București
duminică, 6 octombrie, 2024

Ministrul Mediului a semnat contractele de administrare pentru parcurile naţionale şi naturale din România

Contractele sunt valabile pentru următorii zece ani

Ministrul Mediului din România a anunțat că a semnat contractele de administrare pentru parcurile naţionale şi naturale din țară, valabile pentru următorii zece ani, un pas esenţial în gestionarea eficientă a ariilor protejate.

Potrivit declarației publicate pe contul de Facebook, Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA va continua să gestioneze aceste arii protejate, în strânsă colaborare cu autoritățile locale și naționale.

Ministrul Mircea Fechet: ”Cheia succesului nu stă doar în documente”

Mircea Fechet a punctat că semnarea acestor contracte reprezintă un pas esențial în gestionarea eficientă a ariilor protejate.

Însă, cheia succesului nu stă doar în documente, ci în munca zilnică a celor care sunt în prima linie: rangerii, biologii, specialiștii care cunosc terenul și ecosistemele mai bine decât oricine. Ei sunt cei care, prin devotament și expertiză, fac posibilă protecția acestor locuri extraordinare. În cadrul ministerului, suntem hotărâți să susținem această muncă prin resurse adecvate și o colaborare constantă, pentru că viitorul acestor parcuri depinde de oamenii care le administrează”, se arată în comunicatul publicat de oficial.

În România există 13 parcuri naționale și 10 parcuri naturale

Ministrul Mediului a mai completat că România se mândrește cu 13 parcuri naționale și 10 parcuri naturale, care protejează o biodiversitate unică în Europa.

De la Pădurea Letea din Delta Dunării la Munții Retezat, aceste zone sunt vitale pentru conservarea naturii și dezvoltarea durabilă”, a precizat Mircea Fechet.

spot_img
Latest news
știri