18.2 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

AstraZeneca va folosi Inteligența Artificială în lupta împotriva cancerului

Compania a încheiat un parteneriat care deschide drumul către inovații semnificative în domeniul medical

AstraZeneca a semnat un acord în valoare de până la 247 de milioane de dolari cu firma americană de produse biologice bazate pe inteligenţă artificială Absci, scrie Financial Times, citat de G4 Media.

Scopul acestui nou contract semnat de producătorul de medicamente anglo-suedez este de a proiecta un anticorp pentru combaterea cancerului.

Obiectivul principal al companiei AstraZeneca este acela de a valorifica tehnologia AI a Absci pentru analiza proteinelor la scară largă pentru a găsi o terapie oncologică viabilă

Cu toate acestea, în prezent, nu este clar ce tip de cancer intenţionează să ţintească cel două companii.

Potrivit sursei citate, companiile nu au oferit răspunsuri imediate la solicitările Reuters de comentarii.

Acordul cu Absci reprezintă un pas înainte în lupta împotriva afecțiunilor de natură oncologică

Conform informațiilor furnizate de Reuters, înțelegerea include un comision inițial pentru Absci, finanțare dedicată cercetării și dezvoltării, precum și plăți în etape-cheie și redevențe pentru vânzarea produselor.

Fondatorul și CEO-ul Absci, Sean McClain, subliniază că aplicarea principiilor de inginerie în descoperirea medicamentelor nu doar îmbunătățește potențialul de succes, dar și reduce timpul de dezvoltare.

Absci utilizează inteligența artificială generativă pentru a proiecta candidați optimi de medicamente, luând în considerare afinitatea țintei, siguranța, procesul de fabricație și alte caracteristici.

spot_img
Latest news
știri