16.3 C
București
duminică, 22 septembrie, 2024

VIDEO | De la an la an, Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac devine tot mai mic, din cauza schimbărilor climatice

Efectele schimbărilor climatice se resimt până în cele mai izolate locuri din România.

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac este afectat de schimbările climatice. E pentru prima dată în ultimii 17 ani când administratorii recunosc această problemă, conform Turnul Sfatului.

Temperaturile mai ridicate din luna decembrie au afectat funcționarea acestuia. Astfel, a fost deschis într-o formă minimalizată. Lucrările ar urma să continue pe parcursul acestui an, dacă vor permite condițiile meteorologice.

Potrivit Relitatea, reprezentanții hotelului au garantat că doar patru dintre camerele acestuia sunt pregătite pentru a-și primii vizitatorii.

„În cazul în care vremea ne va permite, nu excludem varianta unei reluări a activităţii de edificare ceva mai devreme (de Revelion- N.R.). Din păcate, de câţiva ani buni şi aici la Bâlea Lac se observă serios schimbările climatice. Iernile nu mai sunt la fel de aspre ca acum 20 de ani”, a arătat Arnold Gunter Klingeis. El este iniţiator al Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac“.

”Art & Ice”, cel de-al şaptesprezecelea Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac, va avea între 20 şi 24 de camere, restaurant şi bar. Toate încăperile ar urma să fie unite printr-o serie de holuri. O noapte de cazare în luna ianuarie 2024 costă 100 de euro de persoană.

Situat în Munții Făgăraș, Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac reprezintă o bijuterie arhitecturală efemeră. Acesta se află la 2.034 de metri altitudine. Construit anual în timpul iernii, acest loc unic atrage turiștii ca un magnet cu camerele sale sculptate din gheață, oferind o experiență de cazare fascinantă. Designul inovator al hotelului include sculpturi detaliate și decoruri înghețate, creând un peisaj de poveste.

spot_img
Latest news
știri