14.8 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Viceprimarul Capitalei are în vedere transformarea Bucureştiului într-un oraș accesibil, incluziv şi prietenos cu mediul

Cifrele depășesc așteptările: a fost înregistrată o creştere cu 417% a numărului locurilor de parcare

Viceprimarul Capitalei, a prezentat raportul de activitate pentru anul 2023, precizând că Bucureștiul are cu 400% locuri de parcare în plus.

În egală măsură, Capitala României înregistrează o majorare de 300% a fondurilor UE.

Bucureștiul înregistrează o creştere cu 417% a numărului locurilor de parcare

Potrivit datelor oficiale, a fost înregistrată o creştere cu 417% a numărului locurilor de parcare și o majorare de 300% a absorbţiei fondurilor europene pentru transportul public.

În plus, Capitala înregistrează o creştere de 26.6% a numărului abonaţilor STB.

Transformarea Bucureştiului într-o Capitală modernă, accesibilă, incluzivă, eficientă şi prietenoasă cu mediul înconjurător este principala mea prioritate în acest mandat”, a transmis viceprimarul Stelian Bujduveanu, citat de Digi 24.

Stelian Bujduveanu precizează că eliberarea trotuarelor de maşini şi crearea de noi locuri de parcare au fost și rămân priorități care fac parte din programul de sistematizare a circulaţiei în zona centrală a Capitalei.

Obiectivele rămân reducerea aglomeraţiei din trafic, dar și facilitarea deplasării rapide a locuitorilor oraşului.

Proiectele nu se opresc aici, anunță Bujduveanu. ”În următorii ani voi continua să prioritizez investiţiile în modernizarea transportului public, digitalizarea serviciilor publice, valorificarea patrimoniului public al Municipiului Bucureşti şi extinderea reţelei de parcări publice”.

Printre alte realizări enumerate de viceprimarul Capitalei se mai numără:

  • Lansarea unei versiuni actualizate a aplicaţiei Info STB;
  • Instalarea a peste 300 de parcometre care acceptă plata cu cardul, telefonul şi chiar prin intermediul ceasurilor inteligente.
  • Organizarea, pentru prima dată în istoria Primăriei Municipiului Bucureşti, a licitaţiilor publice cu strigare.
spot_img
Latest news
știri