12.8 C
București
marți, 21 mai, 2024

Record Tesla în 2023: peste 1.8 milioane de mașini electrice vândute

Gigantul a fost depășit de compania BYD din China care se confruntă cu provocări legislative în privința obiectivului de vânzări în Europa

Tesla Motors a încheiat anul trecut cu o producție record de peste 1.8 milioane de mașini electrice, scrie HotNews.

Cu toate acestea, în ultimul trimestru, compania a fost depășită în premieră la volumele de full-electrice de către ambițioasa companie BYD, din China.

Astfel, în ultimele trei luni din an, compania din China a livrat 526.000 de mașini, iar Tesla Motors, 484.000.

Important de precizat este faptul că, în medie, mașinile Tesla Motors au prețuri mai mari decât BYD, compania chinezească ce produce și mașini hibride și care a anunțat că va construi o uzină în Ungaria.

BYD atinge un nou record de producție cu 3 milioane de mașini în 2023, dar obiectivul ambițios de vânzare în Europa întâmpină provocări legislative

Anul trecut, BYD a reușit să producă 3 milioane de mașini, dintre care 1.6 milioane au fost modele hibride, iar 1.4 milioane complet electrice.

În același timp, Tesla Motors a înregistrat un an excelent, extinzând producția și la uzina din Germania.

Desemnată ca liderul ”noului val auto chinez”, BYD a manifestat ambiții semnificative, estimându-se că ar putea vinde 800.000 de mașini electrice în Europa până în 2030.

Cu toate acestea, acest obiectiv pare să întâmpine dificultăți, mai ales că legislația europeană se adaptează pentru a face față concurenței de mașini ieftine din China.

spot_img
Latest news
știri