9.8 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

Acțiune de ecologizare în Sectorul 6. Peste 5.000 de saci cu deșeuri au fost strânși în 5 ore

O amplă acțiune de ecologizare a zonei Lacului Morii din Sectorul 6 din București a avut loc în ziua de sâmbătă, 3 aprilie 2021. Peste 400 de persoane au luat parte la acțiunea civică organizată de Primăria Sectorului 6 prin intermediul platformei Facebook, în frunte cu edilul Ciprian Ciucu, care a dus la peste 5.000 de saci cu deșeuri adunați în doar cinci ore.

Activitatea organizată sâmbătă de primarul de sector în zona adiacentă Lacului Morii, cu preponderență spre cartierele Giulești și Crângași, a reunit peste 400 de voluntari, angajați din partea Urban SA, din partea ADPDU Sector 6, dar și din partea Primăriei Sectorului 6.

Organizatorii au pus la dispoziția tuturor voluntarilor echipamentul necesar pentru o acțiune reușită, și anume saci de plastic, mănuși, greble, lopeți, furci și alte unelte, dar și utilaje grele pentru a asana depozitările ilegale de deșeuri și autoturisme pentru transportarea cantității de gunoi strâns de pe spațiile verzi și împrejurimile Lacului Morii.

Am acoperit, în doar cinci ore, o arie foarte mare pentru că ați răspuns în număr mare apelului meu. Am fost circa 400 de oameni, dintre care 300 de voluntari. Cu toții ați avut intervenții excelente, inclusiv cu buldoexcavatoare pentru asanarea depozitărilor ilegale de gunoi. Ce bine este să nu fii singur, ce bine este să fim o comunitate în Sectorul 6

a afirmat primarul Ciprian Ciucu pe pagina personală de Facebook

Deoarece zona din jurul Lacului Morii este una extinsă, Primăria Sectorului 6, dar și primarul Ciprian Ciucu, au precizat că în viitorul apropiat va fi organizată cel puțin o nouă acțiune de acest fel pentru ecologizarea întregului perimetru.

Imagine via Facebook / Primăria Sectorului 6

Mobilizarea reușită în Sectorul 6 la sfârșitul acestei săptămâni face parte din campania de curățenie generală pusă la punct de primarul sectorului, în colaborare cu instituția pe care o conduce, dar și cu cetățenii și voluntarii care își doresc un mediu înconjurător mai curat, un sector mai primitor și un viitor mai verde pentru bucureșteni.

„Invităm toate persoanele fizice și juridice ca în perioada martie-iulie să contribuie la realizarea curățeniei în Sectorul 6 din București prin luarea de măsuri care să ducă la curățarea spațiilor verzi, aleilor, trotuarelor și a rigolelor stradale din perimetrul imobilelor de locuit și a celor cu altă destinație”, se precizează în unul dintre mesajele promovate de Primăria Sectorului 6 în mediul online.

Campania de curățenie generală a fost demarată la sfârșitul lunii februarie 2021 pe pagina de Facebook a primarului Sectorului 6, iar la început a presupus toaletarea copacilor, curățarea trotuarelor și colectarea deșeurilor. Deodată cu colaborarea venită din partea voluntarilor, acțiunea de curățenie generală a dus la amenajarea grădinilor de bloc, demontarea gardurilor vechi din parcări, amenajarea spațiilor nebetonate și însămânțarea acestora cu gazon și nu numai.

Latest news
știri