14.1 C
București
joi, 9 mai, 2024

Sistemul Coca-Cola România face tranziția la sticlele din plastic cu capace atașate, pentru a ușura colectarea și reciclarea acestora

Noile capace vor facilita reciclarea întregului ambalaj și au ca scop colectarea sticlelor de plastic împreună cu capacele atașate

Începând cu luna aprilie vor fi disponibile primele serii de sticle cu capace atașate pentru brandurile din portofoliul de băuturi răcoritoare necarbonatate, respective Fuzetea și Cappy, a transmis compania Coca-Cola, prin intermediul unui comunicat de presă.

Tranziția către noile ambalaje cu capac atașat se va face etapizat, în următoarea perioadă.

Până la finalul anului, întregul portofoliu de băuturi carbonatate, necarbonatate și de apă va avea ambalaje cu capac atașat

Lansarea capacelor atașate marchează un pas important în călătoria Sistemului Coca-Cola pentru dezvoltarea de ambalaje sustenabile și face parte din implementarea prevederilor referitoare la închiderea recipientelor din plastic pentru băuturi, incluse în Directiva Uniunii Europene privind materialele plastice de unică folosință, prevederi care intră în vigoare în 2024”, au precizat reprezentanții companiei.

Sistemul Coca-Cola în România, format din companiile Coca-Cola România și Coca-Cola HBC România, face încă un pas spre ”O lume fără deșeuri”.

A World Without Waste reprezintă viziunea globală pentru o economie circulară și sustenabilă: începând cu luna aprilie, Sistemul Coca-Cola introduce pe piața locală capacele care rămân atașate de sticlele din plastic

Inițiativa este parte din tranziția pe care o face Compania Coca-Cola în toată Europa, pentru a îndeplini prevederile referitoare la închiderea recipientelor din plastic pentru băuturi, incluse în Directiva UE privind materialele plastice de unică folosință, și are scopul de a facilita colectarea și reciclarea capacelor din plastic împreună cu sticlele și de a contribui, astfel, la reducerea deșeurilor de ambalaje.

General Manager Coca-Cola HBC România: ”Suntem conștienți de rolul pe care îl avem în a ține ambalajele departe de natură”

Compania a anunțat că lucrează prin soluții diverse, pentru a accelera tranziția către o economie circulară, în care ambalajele sunt resurse, nu deșeuri.

Un rol important în strategia Coca-Cola îl au inovația și investițiile în designul ambalajelor, pentru a le face mai sustenabile și a încuraja consumatorii să colecteze pentru reciclare.

Încă din 2014, compania a introdus, pentru apa minerală naturală, Dorna, un ambalaj inovator, realizat în proporție de 30% din plante

Am continuat cu lansarea, în 2020, a portofoliului de ape minerale naturale în 100% PET reciclat, apoi cu introducerea Keel Clip™, o alternativă de ambalaj colectiv care înlocuiește folia de plastic. În prezent, 20% din totalul portofoliului ambalat în PET este îmbuteliat în PET reciclat și 100% din portofoliul de băuturi răcoritoare al Sistemului Coca-Cola este disponibil în ambalaje reciclabile. Credem că o lume fără deșeuri este posibilă, de aceea ne vom continua eforturile pentru a atinge noi etape importante în această călătorie”, a declarat Jovan Radosavljevic, General Manager Coca-Cola HBC România.

spot_img
Latest news
știri