4.3 C
București
marți, 24 decembrie, 2024

De Ziua Internațională a Mediului, Patrula Zero Plastic își reia activitatea pentru al cincilea an

ONU îndeamnă guvernele şi organizaţiile să întreprindă în această zi, în întreaga lume, activităţi prin care să reafirme preocuparea lor pentru conservarea şi îmbunătăţirea mediului

În fiecare an, pe 5 iunie, este marcată Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, sub coordonarea Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

În data de 5 decembrie 1972, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat o rezoluţie care desemnează ziua de 5 iunie ca Ziua Internațională a Mediului Înconjurător.

În egală măsură, ONU îndeamnă guvernele şi organizaţiile să întreprindă în această zi, în întreaga lume, activităţi prin care să reafirme preocuparea lor pentru conservarea şi îmbunătăţirea mediului.

Ziua Mondială a Mediului Înconjurător este celebrată de milioane de oameni din întreaga lume

Începând din 1973, Ziua Mondială a Mediului Înconjurător a devenit principalul mijloc prin care Organizația Națiunilor Unite încurajează conștientizarea și acțiunile pentru protejarea mediului la nivel global.

De-a lungul anilor, această zi a devenit o platformă importantă pentru promovarea progresului în ceea ce privește dimensiunile de mediu ale Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului, Patrula Zero Plastic, o inițiativă WWF – România (Fondul Mondial pentru Natură) și susținută de Lidl România, a transmis că va continua să se implice activ în reducerea plasticului din natură.

Anul acesta, pe lângă educație, advocacy și colectarea plasticului, extindem activitățile Patrulei către monitorizarea biodiversității”, se arată în comunicatul publicat astăzi, 5 iunie, de reprezentanții Fondului Mondial pentru Natură.

Din 2020, Patrula Zero Plastic a mobilizat tinerii, turiștii și comunitățile locale prin activități de informare și educare, advocacy adresat autorităților și campanii de ecologizare

Însă experiența ne-a arătat că doar ecologizarea nu este suficientă. Este necesară o acțiune pe toate planurile: modificarea legislației, educație continuă și implicarea activă a companiilor, turiștilor și comunităților. Doar așa vom reuși să construim o lume în care oamenii trăiesc în armonie cu natura”, au precizat membrii WWF România.

Tema din 2024 a Zilei mondiale a mediului înconjurător este ”Land restoration, desertification and drought resilience”

Potrivit Agerpres, restaurarea terenurilor este un pilon-cheie al ”Deceniului ONU privind restaurarea ecosistemelor” (2021-2030).

În egală măsură, este un strigăt de ajutor pentru protecţia şi revigorarea ecosistemelor din întreaga lume, lucru esenţial pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

spot_img
Latest news
știri