17.6 C
București
joi, 2 mai, 2024

Un ONG a preluat cea mai mare fermă de rinoceri din lume

Nu mai puțin de 2000 de rinoceri vor fi de acum sub atenta supraveghere a unui ONG. African Parks este organizația care a preluat cea mai mare fermă de astfel de animale din lume.

Adăpostul va monitoriza aproape 80% dintre rinocerii din lume. Africa de Sud este un punct fierbinte al braconajului, determinat de cererea din Asia. Acolo coarnele sunt folosite în medicina tradițională pentru presupusul lor efect terapeutic.

African Parks a intervenit ca noul proprietar al celei mai mari operațiuni private de creștere a rinocerului în captivitate din lume”. A spus ONG-ul de conservare în declarația de presă. ONG-ul va prelua situl de 7.800 de hectare „Platinum Rhino” din provincia de Nord-Vest. Despre care spune că în prezent găzduiește 15% din populația sălbatică rămasă de rinocer alb din sud.

Ferma de rinoceri a fost deținută anterior de conservatorul sud-african John Hume, în vârstă de 81 de ani. Acesta a scos la licitație ferma anul trecut. ONG-ul African Parks a spus că nu s-a primit nicio ofertă, lăsându-i pe rinoceri „un risc serios de braconaj”.

De altfel, ONG-ul a spus că a primit sprijin din partea guvernului Africii de Sud. „Recunoaștem pe deplin imperativul moral de a găsi o soluție pentru aceste animale.

Securitatea rinocerilor, extrem de scumpă

Astfel încât acestea să își poată juca din nou rolul lor esențial în ecosistemele pe deplin funcționale”. Au spus reprezentanții ONG-ului. „Cu toate acestea, este, în egală măsură, una dintre cele mai interesante și mai strategice oportunități de conservare la nivel global.” Au mai spus ei în declarația de presă.

African Parks, care gestionează 22 de zone protejate de pe tot continentul, spune că intenționează să elimine treptat programul de reproducere. Și să returneze cei 2.000 de rinoceri albi din sud în sălbăticie în următorii 10 ani.

Specia a fost vânată până aproape de dispariție la sfârșitul secolului al XIX-lea. Dar și-a revenit treptat datorită deceniilor de eforturi de protecție și de reproducere. Hume a declarat pentru AFP, într-un interviu înainte de vânzare, că de-a lungul anilor a investit în jur de 150 de milioane de dolari în proiect. Securitatea și supravegherea a fost cel mai mare cost al fermei, a spus fostul om de afaceri.

Latest news
știri