19.3 C
București
joi, 16 mai, 2024

O firmă din Constanța a fost amendată pentru poluarea cu dejecții provenite de la o fermă de porci

Scurgerea necontrolată a dejecțiilor lichide pe un drum comunal a dus la sancțiuni în valoare de 50.000 de lei

O firmă din Constanța trebuie să plătească o sancțiune în valoare de 50.000 de lei după ce dejecţiile de la o fermă de porci au ajuns accidental pe un drum comunal.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa au precizat că dejecţiile lichide provin de la ferma Sibioara din comuna Mihail Kogălniceanu.

Garda de Mediu Constanța: ”Dejecțiile au ajuns accidental pe drumul comunal DC 85, cât şi în rigola de pe marginea drumului din satul Piatra”

Operaţiunea de împrăştiere a dejecţiilor pe un teren agricol s-a realizat pe timpul nopţii, neluându-se măsuri de supraveghere a instalaţiilor de către personalul fermei. Acţiunea a provocat scurgerea necontrolată a dejecţiilor lichide pe terenurile învecinate, precum şi disconfort olfactiv”, au transmis comisarii, potrivit News.ro.

Pe parcursul controlului, operatorul a luat măsuri de curăţare a drumului comunal şi a rigolei de preluare a apelor pluviale de pe marginea drumului

Conform informațiilor furnizate de sursa citată, autorizația integrată de mediu permite fermierilor să utilizeze dejecțiile ca fertilizant pe terenurile agricole.

Cu toate acestea, fermierii au obligația să respecte strict Studiul agrochimic și să implementeze măsuri riguroase de automonitorizare pentru a preveni incidentele care pot avea un impact negativ asupra mediului înconjurător.

În plus, în timpul inspecției, operatorul a fost nevoit să întreprindă acțiuni de curățare a drumului comunal și a rigolei de preluare a apelor pluviale de-a lungul marginea drumului, conform declarațiilor comisarilor din cadrul Gărzii de Mediu Constanța.

spot_img
Latest news
știri