2.6 C
București
miercuri, 22 ianuarie, 2025

Românii plătesc ce pot lua gratis, cu „sprijinul” autorităților. Invenția lui Iuliean Horneț ne-ar putea aduce independența energetică

Românii plătesc ceva ce ce pot lua gratis, însă, autoritățile au ales ce este mai scump.

Românii ar putea avea independență energetică și un sol curat, în maximum trei ani, susține cunoscutul inventator Iuliean Horneț. Trebuie doar ca Ministerul Mediului să vrea acest lucru.

Iuliean Horneț a inventat o centrală care funcționează pe bază de peleți rezultați din presarea gunoiul de orice fel. Când spunem asta, ne referim la plastic, haine, încălțăminte, gunoi de grajd, paie sau absolut orice poartă denumirea de deșeu și este aruncat la gunoi. Producerea energiei termice cu peleti produși din orice biomasă, respectiv sub-produse și resturi organice din agricultură, zootehnie, silvicultură, industrie, plante energetice, deșeuri biodegradabile municipale și industriale.

Centrala respectivă ar rezolva mai multe probleme de mediu care ar face ca țara noastră să fie primul și singurul stat care poate să atingă directivele UE cu privire la normele de mediu în timp record.

Guvernul României a ales ce e mai scump. Invenția lui Horneț ajunge la 75 000 de euro

Din păcate, ca în orice „poveste românească”, cineva, acolo sus, nu vrea. Niciunul dintre guvernele României nu a dorit să folosească această centrală, deși vine în sprijinul românilor. Costurile ajung, pentru cea mai ieftină, la 11 000 euro, pentru o putere de 25Kw si de 75 000 de euro, pentru 550 KW. Există 84 de modele de astfel de aparate. 

Pentru o mai mare eficientă energetică, este foarte important ca toate clădirile încălzite în acest fel să fie învecinate.  

Invenția lui Iuliean Horneț a fost donată școlii din satul său natal

Iuliean Horneț a inventat o centrală care funcționează pe bază de peleți rezultați din presarea gunoiul de orice fel. Foto:stireaverde.ro

În momentul de față, există 800 de utilizatori în România ai acestui tip de centrală, fie că vorbim de persoane fizice, hoteluri sau instituții.

Prima instalație de acest gen a fost donată de către inventator școlii din satul în care a învățat, Comuna Tudor Vladimirescu din Brăila, apoi a reușit să implementeze conceptul și în alte localități. Alți 1200 de români din Buzău beneficiază de această tehnologie, în acest moment.

România folosește gazul, chiar dacă devine din ce în ce mai scump, deși alte state folosesc invenția lui Horneț cu succes

Invenția lui Horneț, ocolită de Guvernul României. Foto: stireaverde.ro

Inventatorul spune că „invenția să este ocolită de către guvernanții români din cauza cărdășiei care există între ei și furnizorii de gaze sau pesticide”.

Mai mult, primăriile din orașele mari, prin consiliile județene, au fost obligate să semneze contracte pe 49 de ani, prin care se angajează să nu folosească niciun alt fel de combustibil decât  cel pe gaze.

Nici Legea Transabilitatii nu lasă primarilor prea multe opțiuni, cand vine vorba de furnizorul de energie. Invenția de care vorbim funcționează cu succes în alte zece state din lume ca Italia, Austria, Canada, Ucraina, Liban, Japonia, Lituania, Lichtenstein, Franța și chiar Republica Moldova.

Iuliean Horneț este printre cei mai mari inventatori români în viață. A lucrat în cercetare în cadrul armatei și a avut mai multe brevete de invenție în industria militară. După care, a trecut la cercetare pe zona instalațiilor termice.

Citește și: România poate produce biogaz, dacă Guvernul va găsi metode clare de gestionare a deșeurilor. Din păcate, potențialul energetic a rămas doar pe hârtie

spot_img
Latest news
știri