-1 C
București
luni, 23 decembrie, 2024

Descoperire macabră: Crește numărul cadavrelor găsite la mult timp după deces. Care sunt explicațiile cercetătorilor

Într-unul din cazuri, persoana decedată a fost descoperită după mai bine de 3 ani. Corpul a fost greu de identificat, aflându-se într-o stare avansată de descompunere

Mai multe cadavre provenind din Anglia și Țara Galilor au fost găsite într-o stare avansată de descompunere, scrie publicația Science Alert.

Corpurile au fost descoperite la mult timp după deces și, potrivit unui nou studiu, această tendință a fost observată în ultimii 40 de ani.

Care este legătura între izolarea legată de pandemia de coronavirus și cadavrele greu de identificat?

Cercetătorii au analizat datele de la Biroul Național de Statistică din Marea Britanie (ONS), studiind informațiile legate de decese care au fost  înregistrate între 1979 și 2020.

Momentan, nu există un număr oficial al cadavrelor care au rămas neidentificate pentru o perioadă îndelungată de timp.

Cu toate acestea, echipa a folosit două coduri ale Clasificării Internaționale a Bolilor (ICD). Aceste numere sunt înregistrate ca proxy, pentru a face o estimare.

Codurile sunt R98 pentru un ”deces nesupravegheat” și R99 pentru ”alte cauze nedeterminate și necunoscute ale morții”.

Statisticile arată o creștere continuă a acestor tipuri de decese, sugerând că tot mai multe persoane mor și se descompun înainte de a fi găsite

În timp ce decesul rezultat din toate celelalte cauze a scăzut de la 1979 până în 2020, s-a observat contrariul pentru decesele de la R98 și R99 (sau ”decesele nedeterminate”). Există o pondere mai mare în cazul bărbaților decât în rândul femeilor. A existat o creștere abruptă a acestor decese atât la bărbați, cât și la femei. Totuși, mortalitatea în rândul persoanelor de sex masculin este mai mare”, scriu cercetătorii în lucrarea publicată.

Studiul face referire la două cazuri, din mai 2021 și februarie 2022.

Aceste cazuri coincid cu perioadele în care Marea Britanie se afla în lockdown pentru a opri răspândirea COVID-19.

Potrivit cercetătorilor, o ”ruptură de la rețelele formale și informale de suport social” ar putea fi în spatele acestei tendințe. Mai mult, persoanele vulnerabile sunt cele mai afectate de lipsa unui sprijin.

Studiile anterioare au legat izolarea socială și singurătatea de creșterea numărului deceselor premature

Desigur, cu toții știm că singurătatea cronică sau severă este răspândită în întreaga lume – iar pandemia nu a ajutat absolut deloc.

În momentul de față, cercetătorii intenționează să vadă mai multe acțiuni întreprinse pentru a urmări această tendință.

Este nevoie de un cod ONS special pentru cadavrele descoperite în stare de descompunere.

Acesta ar constitui un punct de plecare în încercarea de a rezolva această problemă macabră.

Este nevoie de intervenția autorităților naționale și internaționale pentru a stopa această situație îngrijorătoare

Creșterea numărului de persoane găsite moarte din cauze necunoscute sugerează probleme extinse în ceea ce privește deteriorarea rețelelor de suport social formale și informale. Aceste aspecte sunt îngrijorătoare și necesită o investigație suplimentară urgentă. Facem apel la autoritățile naționale și internaționale”, au conclus oamenii de știință.

Echipa de cercetători provine de la Universitatea Oxford, Imperial College London și Public Health Scotland și London School of Hygiene and Tropical Medicine din Marea Britanie.

Cercetarea a fost publicată în Journal of the Royal Society of Medicine.

spot_img
Latest news
știri