18 C
București
luni, 16 septembrie, 2024

Proiect de Lege: Donatorii de sânge vor putea beneficia de reduceri procentuale la impozitele pe clădiri şi pe teren

Inițiativa legislativă a fost adoptată pe data de 11 decembrie 2023

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care prevede acordarea de reduceri procentuale ale impozitelor pe clădiri şi pe teren pentru donatorii de sânge, transmite News.ro.

Reducerea aplicată poate fi cumulată cu bonificaţia de 10% acordată pentru plata cu anticipaţie, până la data de 31 martie, inclusiv a anului de referinţă, a întregului impozit pe clădiri şi pe teren datorat la nivelul unui an calendaristic.

Proiectul de lege merge la promulgare și prevede că:

Consiliile locale pot hotărî acordarea unei reduceri procentuale a impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic, realizate în conformitate cu prevederile Legii 282/2005”, se arată în iniţiativa legislativă.

Consiliile locale pot hotărî acordarea unei reduceri procentuale a impozitului pe teren pentru persoane fizice care au în proprietate un teren situat în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic.

Pe 11 decembrie 2023, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, iar votul Camerei a fost decizional. Astfel, legea merge la promulgare.

Va crește valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge

În același context, ministrul finanțelor anunța, în cursul lunii decembrie 2023, că valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge va fi de 280, de la 1 ianuarie 2024.

Concret, în bugetul pe 2024 va fi cuprinsă finanţare pentru ca valoare tichetelor de care beneficiază donatorii de sânge să crească de patru ori, de la 67 lei la 280”, preciza, la acel moment, ministrul Finanțelor din România.

spot_img
Latest news
știri