14.1 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

Google Maps devine eco: rute prietenoase cu mediul

Google ia în calcul mai mult decât oricând poluarea, traficul și schimbările climatice. Este momentul în care compania anunță lansarea unui GPS prietenos cu mediul.

Astfel, Google devine un real dirijor în trafic, direcționându-i pe șoferi și permițându-le să aleagă anumite rute speciale.

Aceste direcții sunt date cu scopul de a reduce poluarea: aplicaţia Hărţi Google îl va sfătui pe cel aflat la volan să aleagă o rută despre care se estimează că ar genera cel mai redus nivel de emisii de carbon. Desigur, totul depinde de aglomeraţia din trafic, relief şi alţi factori, după cum a anunţat compania IT.

Google, mai prietenos cu mediul

Începând cu anul 2021, noua caracteristică a gigantului va fi funcţională în Statele Unite ale Americii.

Cu toate acestea, schimbarea nu se va lăsa așteptată foarte mult timp pentru restul statelor. Important de menționat este și faptul că există numeroase state care fac parte din angajamentul Google de a contribui la combaterea schimbărilor climatice.

Totul depinde de șofer: acesta are posibilitatea de a renunța sau nu la opțiune, da, atât timp cât conducătorul auto va folosi aplicația, ruta aleasă va fi întotdeauna cea mai ”prietenoasă cu mediul”.

Când alternativa de traseu ”eco” va necesita un timp de condus mai lung, Google le va permite utilizatorilor să compare estimările privind nivelul de emisii generat în călătorie, precizează publicația Bihoranul.

Pentru jumătate dintre rute suntem capabili să găsim o opţiune mai prietenoasă cu mediul, cu un compromis de timp minim sau inexistent”, a explicat directorul de produs de la Google, Russell Dicker.

Latest news
știri