2.4 C
București
joi, 19 decembrie, 2024

Greenpeace Argentina: ”Oceanele se confruntă constant cu amenințări cauzate de activitatea umană”

Conform unei estimări, până în 2050, oceanele ar putea conține mai multe materiale din plastic decât pești

Greenpeace Argentina insistă asupra reducerii utilizării plasticului de unică folosință, prin promovarea alternativelor care protejează oceanele și mediul înconjurător.

Prin intermediul unui articol-manifest, organizația subliniază faptul că plasticul de unică folosință reprezintă o problemă majoră de mediu și se acumulează în oceane, râuri și sol, afectând flora și fauna.

În condițiile în care tot mai multe mări, râuri și oceane sunt sufocate de plastic, organizația promovează utilizarea de alternative biodegradabile, cum ar fi:

  • produsele din carton, hârtie sau bumbac;
  • refuzarea utilizării de pungi de plastic;
  • încurajarea folosirii de recipiente reutilizabile pentru alimente sau cafea.

De asemenea, se face apel la consumatori să cumpere produse fără ambalaje excesive sau să aleagă ambalaje refolosibile.

Problema plasticului de unică folosință nu poate fi rezolvată doar prin acțiuni individuale, ci necesită schimbări legislative și politice

În acest sens, organizația din Argentina face apel la guverne și la companii să promoveze alternative sustenabile și să impună taxe și reguli care să reducă utilizarea plasticului de unică folosință.

Am ajuns în 2023, iar în ape se găsesc, cu precădere, deşeuri de plastic.

Potrivit biologului marin Thilo Maack de la organizaţia Greenpeace din Germania, anual se produc circa 280 de milioane de tone de plastic.

Conform estimărilor, 20% din acest material se aruncă, ulterior, în mare.

Greenpeace Argentina: ”Fără oceane, nu ar exista viață pe Pământ”

Oceanele și ecosistemele lor trebuie menținute sănătoase, deoarece reglează clima noastră și produc majoritatea oxigenului pe care îl respirăm. În ciuda importanței lor, oceanele se confruntă constant cu amenințări cauzate de activitatea umană. Schimbările climatice, pescuitul industrial, poluarea, extracția de petrol și mineritul pun în pericol oceanele noastre”.

spot_img
Latest news
știri