14.9 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Agent Green: ”Nu vor fi împușcați urșii problematici, ci urșii mari. Decizia ministrului este strict pentru sponsorii lui”

Ministrul Mediului a decis să tripleaze cota de vânătoare la urs, dând liber la vânătoarea de trofee

Miercuri, Tanczos Barna a prezentat datele primului studiu de acest tip din ultimii opt ani, care indică faptul că populația de urși brun din România este estimată între 7.536 și 8.093 exemplare, iar densitatea medie este de 11 exemplare la 100 de kilometri pătrați.

Potrivit ministrului, în anumite regiuni, densitatea ar fi mult mai mare decât media, iar habitatul preferat al populației de urși ar fi Curbura Carpaților.

Într-un studiu realizat în anul 2016, s-a estimat că există între 5.900 și 6.500 de exemplare de urs la nivel național.

Gabriel Păun, președintele Agent Green: ”Sângele urșilor, oamenilor și al altor animale vărsat în ultimii 4 ani este exclusiv pe mâinile lui Tanczos Barna”

Președintele organizației a explicat că nu există niciun studiu serios care sa justifice anunțul ministrului.

Un astfel de studiu durează cel puțin 3 ani, pentru realizarea unei analize corecte a numărului și distribuției populației de urs.

Conform declarației lui Gabriel Păun, statul trebuie să își asume relocarea urșilor care au fost agresivi nejustificat cu oamenii.

Liber la vânătoarea de urși: ”Pedeapsa cu moartea pe care dorește să o instituie ministrul nu se mai reflectă în moralitatea societății de astăzi”

Să le facă sanctuare în zone cu habitat natural și să îi ducă acolo unde pot trăi în liniște, pace și cu demnitate. Măsura letală nu se justifică în nicio situație. După ce Tanczos Barna, în calitatea lui de ministru al Mediului, a anunțat că există un studiu care a evaluat populația de urs brun din România pe bază de „mostre genetice” și că studiul respectiv justifică uciderea a peste 400 de urși”, a transmis, Gabriel Păun, președintele Asociației de Mediu Agent Green.

Acesta susține că Tanczos Barna apasă pedala de accelerație în ultimul său an de mandat pentru a satisface industria vânătorii de trofee care îl susține.

Agent Green: ”Ministrul Mediului și-a pierdut complet mințile”

Deja au dat la radio și TV că sinistrul mediului vrea să dea liber la ucis 426 de urși din pixul lui. Știe că 426 de urși vor ataca oameni în următorul an și a anunțat azi că va da ordin să fie uciși preventiv”, se arată în comunicatul organizației Agent Green.

Potrivit organizației pentru protecția mediului din România, Tanczos Barna nu a făcut nimic pentru a proteja habitatul ursului și așezările omenești și este doar un instigator la ucidere și demonizarea speciei.

STOP vânătorii de trofee – Petiția poate fi semnată aici

Decizia ministrului este strict pentru sponsorii lui și a celor care ar urma să îl voteze la anul să ajungă președinte al Consiliului Județean Hargita. Semnează acum PETIȚIA să salvăm cei 426 de urși”, au transmis membrii Agent Green.

spot_img
Latest news
știri