12.4 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Iași: 70 de elevi și 9 cadre didactice au adunat aproximativ 5 tone de deșeuri

Pe parcursul campaniei ”Iași mai verde”, s-au organizat numeroase evenimente și activități, cum ar fi plantări de copaci, curățenie în zonele verzi, ateliere de reciclare și ghidare turistică eco-friendly

În cadrul campaniei ”Iași mai verde”, organizată de  Consiliul Județean Iași în colaborare cu S.G.A. Prut- Bârlad și Primăria Orașului Târgu Frumos, 70 de elevi și 9 cadre didactice de la LTPR Târgul Frumos au participat la ecologizarea cursului de apă Bahluieț.

Potrivit comunicatului publicat astăzi, 6 aprilie, de reprezentanții Liceul Tehnologic ”Petru Rareș” din Târgu Frumos, acțiunea s-a desfășurat la finalul lunii martie.

Cei 70 de elevi și profesorii lor au reușit să adune aproximativ 5 tone de deșeuri, constând în P.E.T.-uri, dar și materiale din demolări de construcții

În urma activității desfășurate, elevii au conștientizat importanța păstrării unui mediu curat și au hotărât că vor repeta acest tip de activitate și în alte zone ale orașului. Împreună să dăm o șansă Planetei!”, au transmis cadrele didactice de la Liceul Tehnologic ”Petru Rareșdin Târgu Frumos, Iași.

Campania ”Iași Mai Verde” este o inițiativă care își propune să crească gradul de conștientizare al locuitorilor orașului Iași cu privire la importanța protejării mediului înconjurător și la nevoia de a avea un oraș mai curat și mai verde

Inițiativa este promovată de autoritățile locale din Iași, împreună cu parteneri din sectorul privat și societatea civilă, cu sprijinul Uniunii Europene.

Printre obiectivele campaniei se numără implicarea cetățenilor în activități de plantare a arborilor și de curățare a spațiilor verzi din oraș, promovarea transportului eco-friendly și a practicilor de reciclare și reducere a deșeurilor.

”Iași mai verde” se axează și pe promovarea campaniilor de informare și educare a cetățenilor cu privire la impactul poluării asupra mediului și a sănătății.

spot_img
Latest news
știri