7 C
București
miercuri, 29 ianuarie, 2025

Încă șase orașe din România au semnat un pact pentru accelerarea tranziției spre orașe verzi

Evenimentul a avut loc în prima zi a Conferinței Internaționale de Politici Publice de Mediu a Forumului Orașelor Verzi, desfășurat la Brașov

Încă șase orașe din România au semnat un pact pentru accelerarea tranziției spre orașe verzi. Primăriile semnatare sunt cele din: Brașov, Buzău, Câmpulung, Dărăbani și Sectoarele 2 și 6 București. Din pact fac deja parte Timișoara, Arad, Lugoj și Reșița.

Evenimentul a avut loc marți, 5 septembrie 2023, în prima zi a Conferinței Internaționale de Politici Publice de Mediu a Forumului Orașelor Verzi, desfășurat la Brașov

Alianța Română a Orașelor Verzi este o inițiativă a UrbanizeHub. Aceasta care are ca obiectiv accelerarea tranziției spre orașe sustenabile și prietenoase cu locuitorii lor. „Această alianță, pe lângă colaborarea și schimbul de bune practici, își propune să fie un actor important la nivel național și european în ceea ce înseamnă implementarea politicilor și a proiectelor care au ca obiectiv atingerea neutralității climatice într-un timp cât mai scurt,” se arată într-un comunicat postat de Forumul Orașelor Verzi pe Facebook.

Primari, viceprimari și funcționari publici din țară și străinătate își dau întâlnire la Conferința Internațională de Politici Publice de Mediu

27 de primari din țară și din Europa, 6 viceprimari, 54 de experți de mediu, 30 de reprezentanți ai mediului de business și peste 100 funcționari publici sunt prezenți la Conferința Internațională de Politici Publice de Mediu, în perioada 5-7 septembrie, parte din Forumul Orașelor Verzi.

Printre participanți se află primarii orașelor Brașov, Iași, Buzău, Câmpulung, Roman, Tulcea, Sector 2 și Sector 6 București, dar și viceprimari și funcționari publici din România și din țări ca Italia, Spania, Portugalia, Germania, Olanda, Moldova și UK. Aceștia participă atât la conferința de politici publice, cât și la atelierele de lucru unde vor împărtăși soluții și abordări practice pentru provocările din domeniul politicilor publice de mediu.

Banciu: Experiența de bună practică a unor orașe trebuie împărtășită

Ionuț Sorin Banciu, Secretar de Stat Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (RO), a declarat: ,,Este un eveniment foarte important pentru România, pentru administrațiile publice. Trei zile de conferință pe teme de politici publice, trei zile care adună 62 de administrații locale din 14 țări. Avem exemple de bune practici, avem orașe care au câștigat titlul de Capitală Verde Europeană, de la care ne putem inspira, avem primari, avem city manageri, avem arhitecți șefi, avem specialiști din administrația publică pe ateliere separate și discutând probleme care țin de provocările actuale ale orașelor din România. Este foarte important să continuăm în direcția aceasta. Ne-am propus încă de la prima ediție să fim un reper în domeniul evenimentelor de sustenabilitate din România și cred că acum, la a treia ediție, putem spune că am reușit. Există Forumul Orașelor Verzi pe harta sustenabilității românești și mă bucur că avem o participare atât de largă.”

Patrick CHILD, Director Adjunct pentru Mediu în cadrul Comisiei Europene, a vorbit online la Conferința Internațională de Politici Publice de Mediu a FOV. Acesta a prezentat participanților măsurile pe care Uniunea Europeană le ia pentru a ajuta orașele de pe continent să facă tranziția la verde cu succes. Child a felicitat inițiativa organizatorilor de a coagula eforturile orașelor din România.

spot_img
Latest news
știri