18 C
București
luni, 16 septembrie, 2024

În luna iulie, Spania a înregistrat un număr record de turiști

Cheltuielile turiștilor au crescut cu 12%, consolidând economia spaniolă, în ciuda provocărilor legate de proteste și temperaturi extreme

Spania a primit un număr record de 10.9 milioane de turişti în iulie, cu 7.3% mai mult decât în urmă cu un an, transmite Reuters citat de Economedia.ro.

Mai mult, cheltuielile lor au crescut cu 12%, stimulând creşterea solidă a economiei spaniole, spre deosebire de alte economii din Europa, de unde a provenit fluxul de vizitatori, mai arată sursa citată.

Cheltuielile turiștilor străini care au ales Spania au crescut cu 18.6%, până la 71 de miliarde de euro

Datele publicate de Institutul Naţional de Statistică din Spania au mai arătat că în primele şapte luni ale anului 2024 cheltuielile vizitatorilor străini au crescut cu 18.6%, până la 71 de miliarde de euro (79 de miliarde de dolari), în ciuda preocupărilor iniţiale legate de protestele anti-turism şi de temperaturile extreme de vară.

Spania este mai competitivă decât Germania în sectorul serviciilor. Există şi o schimbare în modelele de consum, care la nivel global s-au orientat către cheltuielile pentru călătorii. Oamenii preferă să cheltuie mai mult pentru un hotel mai bun”, a declarat Raymond Torres, economist-şef la think tank-ul Funcas”.

Germanii își schimbă preferințele turistice, tot mai mulți alegând regiunile continentale

După un vârf în 2017 pentru turismul german în Spania, a urmat o scădere treptată, pe măsură ce turiştii au explorat alte destinaţii mediteraneene, dar, de anul trecut, datele sugerează o renaştere. Germanii îşi schimbă şi ei, alegând orașe din Spania.

Deşi încă mai vizitează în principal Insulele Baleare din Marea Mediterană, mulţi optează acum pentru regiunile continentale din Catalonia şi Valencia.

spot_img
Latest news
știri