21.5 C
București
duminică, 22 septembrie, 2024

178 de panouri fotovoltaice asigură energie curată și economii semnificative pentru Grădina Zoologică din București

Panourile fotovoltaice sunt instalate pe acoperişul clădirilor administrative

O treime din necesarul de energie electrică a Grădinii Zoologice din București este asigurat din surse regenerabile.

Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei Nicuşor Dan care spune că 27% din necesarul de energie electrică al Grădinii Zoologice este acoperit cu ajutorul panourilor fotovoltaice instalate pe acoperişul clădirilor administrative.

178 de panouri fotovoltaice, cu o putere instalată de 91.8 KW, au fost montate pe acoperișul clădirilor administrative de la Grădina Zoologică din Capitală

Grădina Zoologică Bucureşti beneficiază de sistem fotovoltaic, devenind astfel o instituţie sustenabilă, prietenoasă cu mediul. 178 de panouri fotovoltaice, cu o putere instalată de 91.8 KW, au fost montate pe acoperişul clădirilor administrative de la Grădina Zoologică din Capitală. Prin instalarea panourilor, se obţine o reducere a costurilor cu energia electrică şi o diminuare a amprentei de carbon”, a transmis Nicuşor Dan, printr-un anunț publicat pe pagina de Facebook.

Grădina Zoologică din București a devenit sustenabilă cu ajutorul energiei solare

Edilul general a mai spus că, din luna august şi până în prezent, sistemul a produs peste 28 MW, ceea ce înseamnă că 27% din necesarul instituției a reprezentat producţia proprie din surse regenerabile, rezultând astfel o economie notabilă.

Grădina Zoologică se întinde pe o suprafață totală de 6.7 ha, întreține și expune o colecție de animale vii, sălbatice, indigene și exotice, în vederea realizării a două principale deziderate: conservarea faunei (având prioritate speciile amenințate cu dispariția) și instruirea, educarea și recreerea publicului vizitator.

În prezent, instituția expune circa 1000 de exemplare din 203 de specii de animale exotice .

spot_img
Latest news
știri