22.7 C
București
sâmbătă, 11 mai, 2024

Se închide circulaţia rutieră pe Transalpina şi pe Transfăgărăşan

În funcție de condițiile meteo, circulația va fi redeschisă în lunile mai-iunie 2024

Începând cu data de astăzi, 6 noiembrie, se închide circulaţia rutieră pe Transalpina şi pe Transfăgărăşan, având în vedere condiţiile meteo care pot pune în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

Decizia de închidere a circulaţiei este luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere faptul că fenomenele meteorologice la altitudini mari pot fi imprevizibile

Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruşte a vântului, a posibilităţii apariţiei ceţii dense în orice moment al zilei şi pentru siguranţa participanţilor la trafic s-a luat decizia ca începând de luni, 06.11.2022, ora 08:00, circulaţia rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule”, a transmis CNAIR.

Digi 24 a precizat cî sunt vizate de măsură următoarele sectoare de drum: DN7C (Transfăgărăşan) între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 – km. 130+800); DN67C (Transalpina) între Rânca şi Obârşia Lotrului (km. 34+800 – km. 59+800).

Precizăm că la altitudine schimbarea condiţiilor meteorologice are o dinamică sporită, ceea ce face ca siguranţa celor care tranzitează aceste drumuri montane poate fi pusă în pericol de către fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului”, a adăugat CNAIR, potrivit sursei citate.

Circulaţia în cele două zone va fi redeschisă în lunile mai-iunie 2024, în funcţie de cum va fi vremea.

spot_img
Latest news
știri