7 C
București
joi, 29 februarie, 2024

O trupă britanică va revoluționa industria muzicală într-un festival alimentat doar cu energie regenerabilă

Festivalul reprezintă cea mai recentă inițiativă a grupului în ceea ce privește turneele și sustenabilitatea

Trupa britanică Massive Attack a anunțat o schimbare majoră în zona industriei muzicale, departe încă de ceea ce ar trebuie să fie sustenabilitate, transmit jurnaliștii de la publicația The Guardian.

Robert Del Naja, membru fondator, a declarat că promotorii au deja la dispoziţie tehnologia necesară pentru a reduce dramatic impactul sectorului asupra mediului.

Întotdeauna se vorbeşte despre ”voi aştepta tehnologia”, dar tehnologia este disponibilă – există modalităţi de a face acest lucru”, a declarat artistul.

Evenimentul la care va participa trupa britanică va avea loc în 25 august 2024 pe Clifton Downs și va fi alimentat 100% cu energie regenerabilă

Fiecare sursă de energie va fi pe baterii sau solară, la faţa locului.

De asemnena, vânzătorii de alimente vor fi verificaţi pentru a se asigura că folosesc produse de provenienţă locală.

Organizatorii au adăugat că, după spectacol, va fi creată o ”plantaţie forestieră rezistentă la schimbările climatice în regiunea de sud-vest”.

Festivalul este cea mai recentă intervenţie a grupului pe tema turneelor şi a sustenabilităţii

În 2019, aceştia au colaborat cu Centrul Tyndall al Universităţii din Manchester pentru a cartografia amprenta de carbon a turneelor.

Formația a realizat o „foaie de parcurs” pentru industrie, care a încurajat trupele să reducă cantitatea de kit-uri pe care le aduc cu ele şi să nu mai călătorească cu avioane private.

Festivalurile şi muzicienii au făcut deja unele schimbări, cum ar fi interzicerea plasticului de unică folosinţă în multe locaţii.

În 2000, Glastonbury a început să planteze copaci în mediul local, care absorb 800 de tone de gaze cu efect de seră pe an şi asigură că festivalul are un ”impact pozitiv net asupra climei”, mai transmite publicația britanică The Guardian.

Latest news
știri