19.9 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Brașovul a început producția de zăpadă artificială

Zăpada artificială va acoperi mai multe pârtii din Poiana Braşov

Din cauza temperaturilor în scădere și a lipsei de precipitații, Brașovul a început producția de zăpadă artificială în Poiana Braşov.

Având în vedere condiţiile meteo, care permit funcţionarea instalaţiilor de producere a zăpezii artificiale pe timpul zilei, precum şi faptul că prognoza arată temperaturi care nu vor permite pornirea sistemului de înzăpezire pentru zilele viitoare, am luat decizia de a produce zăpadă artificială”, au anunțat oficialii Primăriei Braşov, potrivit Știri pe Surse.

Turiștii care vizitează Brașovul pentru sporturile de iarnă sunt sfătuiți să schieze cu prudență

Reprezentanții Primăriei le recomandă turiștilor să schieze cu precauţie, reducând considerabil viteza.

În zonele în care acţionează instalaţiile de producere a zăpezii consistenţa acesteia este diferită, încetinind foarte mult alunecarea.

Totodată, purtaţi ochelari de schi, pentru a beneficia de o vizibilitate bună”, au mai transmis oficialii municipalităţii.

Primăria Braşov precizează că în zonele din Poiana Braşov în care se produce zăpadă au fost montate semne de atenţionare.

Stratul de zăpadă bătută pe pârtiile din partea superioară a muntelui are aproximativ 15 de centimetri

”Se schiază pe pârtiile: Kanzel, Doamnei, Drumul Roşu şi în zona superioară a pârtiei Lupului, cu ieşire spre staţia telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri)”, a mai transmis sursa citată.

Pârtiile pentru începători, Bradul şi Stadion, sunt închise şi se produce zăpadă artificială.

spot_img
Latest news
știri