20 C
București
miercuri, 1 mai, 2024

Amenzi multiple în Suceava pentru transporturi ilegale de material lemons și încălcări ale reglementărilor silvice

Au fost aplicate sancțiuni de peste 33.000 de lei şi au fost confiscaţi peste 170 de metri cubi de lemne

Polițiștii din Suceava au confiscat o autoutilitară pentru transport ilegal de material lemnos și au impus amenzi în valoare de peste 33.000 de lei pentru încălcări ale reglementărilor silvice.

Acțiunile au avut loc în prima parte a lunii februarie și au fost efectuate în colaborare cu specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

Poliția din Suceava a efectuat o inspecție la depozitul unei companii din comuna Straja, specializată în debitarea, depozitarea și comercializarea materialului lemnos

S-a constatat că societatea în cauză deține, în plus, fără proveniență legală, o cantitate de 149.6 metri cubi de lemn rotund rășinoase, scrie G4 Media.

Compania respectivă a primit o amendă în valoare de 30.000 de lei și i s-a confiscat cantitatea de 149.6 metri cubi de material lemnos, evaluată la 38.764 lei.

De asemenea, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat domiciliat în comuna Bilca.

Șoferul transporta materiale lemnoase, respectiv cherestea – specia răşinoase, fără a deţine documente specifice de transport

”Şoferul a fost amendat, iar cantitatea de cherestea a fost confiscată. O altă acţiune, când poliţiştii din Gura Humorului au oprit o autoutilitară condusă de un bărbat de 30 de ani. Conducătorul auto a afirmat că transportă cu cherestea tivită, având o cantitate de 2.88 metri cubi material lemons”, se arată în comunicatul poliției.

După inventarierea masei lemnoase de către lucrătorul silvic, a rezultat un volum total de 5.13 metri cubi cherestea tivită răşinoase.

S-a dispus confiscarea cantităţii de 2.25 m.c. cherestea tivită, răşinoase, specia molid cu o valoare de 2.081 lei şi sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amendă în valoare de 1.000 lei.

Tot în data de 1 februarie, poliţiştii au oprit un atelaj hipo, care aparţinea unui bărbat de 24 de ani din Dorneşti, încărcat cu material lemnos din specia salcie

Bărbatul a fost întrebat cu privire la provenienţa materialului lemnos şi a condus lucrătorii de poliţie în parcela silvică aflată în administrarea Ocolului Silvic Marginea. În acest loc au fost identificate 2 cioate şi la sol se observau mai multe segmente tăiate de material lemnos, personalul silvic stabilind că bărbatul a tăiat ilegal cantitatea totală de 6.432 m.c. lemn salcie şi a fost produs un prejudiciu în valoare de 1.054 lei”, au precizat reprezentanţii IPJ Suceava.

Bărbatul a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că a adresat cuvinte şi expresii jignitoare la adresa personalului silvic şi este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori.

Latest news
știri