15 C
București
joi, 2 mai, 2024

Locuitorii din Giurgiu se implică în proiectul ”Pentru o Dunăre cu malurile curate”

Asociația Mai Mult Verde îi încurajează pe locuitorii de aici să învețe despre potențialul ecoturistic al zonei, dar și despre provocările pe care le ridică gestionarea ineficientă a deșeurilor

15 locuitori din orașul Giurgiu și din comunele Slobozia, Gostinu și Oinacu au participat ieri, 6 aprilie, la cursul organizat în cadrul proiectului ”Pentru o Dunăre cu malurile curate”.

Îm cadrul acestui proiect, Asociația Mai Mult Verde își propune realizarea unei ecorute pe malul Dunării, pe o distanță de 44 de kilometeri, între localitățile de mai sus.

Proiectul are ca obiectiv principal implicarea cetățenilor din orașul Giurgiu și zonele învecinate în acțiuni de advocacy, cu scopul de a responsabiliza autoritățile locale și de a îmbunătăți serviciile publice de salubrizare pe malurile Dunării

În egală măsură, se urmărește crearea unui model de bune practici pentru valorificarea durabilă a zonei de pe malul Dunării cunoscută ca Riviera Dunăreană, mai exact a segmentului Insula Slobozia – Giurgiu – Gostinu – Insula Lungu.

Localnicii au învățat despre potențialul ecoturistic al zonei, dar și despre provocările pe care le ridică gestionarea ineficientă a deșeurilor. Cu ajutorul experților implicați în proiect, au realizat un plan de activare comunitară și o strategie de advocacy pentru atragerea sprijinului autorităților”, au transmis membrii asociației, prin intermediul unui text publicat pe contul de Facebook.

Asociația Mai Mult Verde: ”Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”

Proiectul ”Pentru o Dunăre cu malurile curate” este derulat de Asociația Mai Mult Verde, în parteneriat cu Asociația Terra Mileniul III, cu sprijinul Lidl România și fonduri Active Citizens Fund – Romania.

Programul este rogram finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2022.

Latest news
știri