7 C
București
sâmbătă, 21 decembrie, 2024

Medicii de la Institutul „Marius Nasta“ avertizează cu privire la legătura dintre poluare și tuberculoză

Tuberculoze este o boală infecțioasă ce afectează cel mai mult plămânii.

Medicii de la Institutul „Marius Nasta“ au evidențiat legătura dintre poluare și tuberculoză. Calitatea aerului poate crește riscul de îmbolnăvire cu această afecțiune prin mai multe moduri, scrie Agerpres.

Dar cum ne influențează poluare? Specialiștii atrag atenția asupra particulelor fine (PM2,5), oxizilor de azot și altor substanțe toxice care se infiltrează în organismul uman. Acestea slăbesc sistemul imunitar și-l fac vulnerabi, inclusiv în fața tuberculozei.

„Persoanele diagnosticate cu tuberculoză trebuie să urmeze un regim strict de tratament, care implică adesea utilizarea de medicamente timp îndelungat. Poluarea poate afecta eficacitatea tratamentului, interferând cu absorbţia medicamentelor în organism sau sporind riscul de complicaţii“, transmite Institutul.

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta“, a spus care sunt cele mai importante lucruri pentru prevenirea și controlul tuberculozei:

  • îmbunătățirea accesului la diagnostic și tratament;
  • educarea comunității;
  • promovarea igienei;
  • practici de viață sănătoase;
Sursă – Beatrice Mahler Facebook

„Prin abordarea atât a cauzelor poluării, cât şi a factorilor de risc pentru tuberculoză, putem spera să reducem incidenţa bolii şi să protejăm sănătatea publică. Aceste măsuri trebuie să vizeze reducerea emisiilor de poluanţi, promovarea energiei curate şi regenerabile, având ca scop îmbunătăţirea calităţii aerului în zonele urbane“, a spus Beatrice Mahler.

Tuberculoza mai este cunoscută și sub numele de TBC. Este o boală infecțioasă contagioasă provocată de bacteria Mycobacterium tuberculosis. Deși cel mai mult afectează plămânii, ea poate provoca probleme și în alte zone ale corpului. Din fericire, tuberculoza este tratabilă și curabilă, dacă se intervine din timp.

spot_img
Latest news
știri