12.4 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

Ursul-trofeu, premierul-fantomă și țara care se vinde, bucată cu bucată

Ursul Arthur, sau ursul-trofeu a devenit celebru în România, iar presa internațională continuă să relateze pe larg despre scandalul din țară.

Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că ONG-urile care protestau împotriva construirii de autostrăzi în zone protejate nu au mai luat atitudine în momentul în care ursul a fost împușcat de către prințul austriac.

Acesta a plătit suma de 7.000 de euro pentru a împușca ursul considerat a fi cel mai mare din România.

Rezumatul scandalului care a izbucnit în România: animalul avea 17 ani și un punctaj de 593 din cele 600 posibile, în termeni de trofeu de vânătoare.

Prințul Emanuel von und zu Liechtensten, rezident în regiunea austriacă Stiria, și-a motivat uciderea ursului prin derogarea oferită de ministerul Mediului din România.

Răzvan Cuc și-a exprimat revolta în cursul zilei de joi, pe contul de Facebook, declarând că politicienilor români le lipsește coloana vertebrală și acceptă orbește ordinele venite din vest.

Un președinte fără personalitate

În faţa ambasadei Austriei e linişte. Nu e niciun protest. Prinţul a venit, a ucis şi a plecat cu trofeul! Iar noi, aliniaţi şi supuşi în spatele unui preşedinte fără personalitate şi al unui guvern incapabil, am rămas din nou locuitorii unei colonii de la marginea Europei”, a scris, pe contul de Facebook, senatorul PSD Neamţ.

Mai mult, politicianul a precizat că, în momentul de față, activiștii de mediu ar fi inexistenți, protestele se lasă așteptate, iar campaniile de pe platformele de socializare lipsesc cu desăvârșire.

Unde sunt petițiile semnate de sutele de mii de oameni care au avut mereu ceva de spus? Nu sunt! Nu există! Când ursul e ucis de un austriac, nu e niciun protest. E loc doar pentru un prohod ipocrit și tăcut”, a adăugat fostul ministru al Transporturilor.

Cîțu, premierul-fantomă

De asemenea, senatorul de Neamț a criticat dur reacția premierului Cîțu, reacție prin care acesta a minimizat scandalul uciderii lui Arthur. Conform declarației premierului, animalul nu ar fi fost cel mai mare urs din România.

Știți ce a declarat azi premierul-fantomă Cîțu? Vă place? Urmează operațiunea de spălare a unei vânători cinice în urma căreia un prinț „curajos” și bine înarmat l-a ucis pe Arthur. Care nici „nu este cel mai mare urs!”. E ceva mai mic, ca o țară condusă de „patrioți” dispuși să o vândă bucată cu bucată. Ieftin. Trofeul prințului a costat doar 7000 de euro. O nimica toată…”, a concluzionat fostul ministru al Transporturilor.

Latest news
știri