30.5 C
București
marți, 9 iulie, 2024

Administrația Rezervației Biosferei ”Delta Dunării” vine cu noi detalii referitoare la pescuit

Prohibiția se va desfășura în perioada 7 iunie – 6 iulie

Administrația Rezervației Biosferei ”Delta Dunării” (A.R.B.D.D.) reamintește că, potrivit prevederilor Ordinului de prohibiție nr. 561/2023/11/2024, art 6, lit k, se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial al speciei lin (Tinca tinca) în perioada 7 iunie – 6 iulie inclusiv.

În egală măsură, începând din 8 iunie se ridică prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial.

Pescuitul sportiv al speciilor știucă, șalău, somn și crap este permis numai cu eliberarea imediată a tuturor capturilor din aceste specii

Reamintim că pe teritoriul RBDD, în afara perioadelor de prohibiție, pescuitul recreativ/sportiv al speciilor știucă, șalău, somn și crap este permis numai cu eliberarea imediată a tuturor capturilor din aceste specii (catch & release), cu reținerea unui singur exemplar/zi, dintr-o singură specie”, se arată în comunicatul publicat astăzi, 7 iunie, de reprezentanții Administrației Rezervației Biosferei ”Delta Dunării”.

 Pescarii ce desfășoară activități de pescuit recreativ/ sportiv pe teritoriul Rezervației Biosferei „Delta Dunării” nu pot transporta o cantitate de pește mai mare de 10 kg/pescar sau 15 kg/familie, indiferent de numărul de zile în care au desfășurat activitatea.

Pescuitul în Delta Dunării se realizează în baza permiselor de acces în Rezervație

Practicarea pescuitului recreativ/sportiv în perimetrul RBDD se face în baza permiselor de acces în Rezervație și de pescuit recreativ/sportiv emise și eliberate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

spot_img
Latest news
știri