21.3 C
București
duminică, 29 septembrie, 2024

Peste 34 de milioane de americani se pregătesc pentru temperaturi extreme

Temperaturile vor depăși 37.8 grade

Peste 34 de milioane de americani se pregătesc pentru temperaturi extreme, în condiţiile în care o cupolă de căldură coboară spre partea de vest a SUA, relatează BBC citat de Profit.ro.

Meteorologii îi avertizează pe locuitorii din California, Nevada, Utah şi Arizona să se pregătească pentru temperaturi de peste 37.8 grade Celsius, din cauza fenomenului meteo.

În 2023, temperaturile extreme au cauzat 12 decese sud-vestul Americii

Anul trecut, temperaturi similare au ucis cel puţin 12 persoane în sud-vestul Americii, iar Patrula de Frontieră a SUA din Texas a emis deja un avertisment potrivit căruia patru migranţi care încercau să intre în SUA au murit în weekend din cauza unor afecţiuni cauzate de căldură.

Astfel, milioane de americani, de pe coasta Golfului Texas până în zona Golfului San Francisco din California, au fost avertizaţi să-şi limiteze activităţile în aer liber şi să se hidrateze bine în timpul acestui val de căldură major care vine înainte de instalarea verii astronomice.

Meteorologii au atribuit căldura excesivă unui front puternic de presiune atmosferică ridicată care staţionează deasupra regiunii şi care se intensifică.

În luna aprilie, zece state din America s-au confruntat cu furtuni de zăpadă fără precedent

În cursul lunii aprilie, milioane de americani s-au confruntat cu intemperii severe anunțate în zece state, inclusiv South Carolina, Georgia și Florida.

Tornadele au traversat nouă state din Midwest, provocând un deces, mai mulți răniți și distrugerea a zeci de locuințe.

Mai multe inundațiile grave au afectat comitate din Kentucky. Aproximativ 12 milioane de persoane din Midwest și New England s-au confruntat cu viscol sever, iar peste 316.000 de gospodării au rămas fără curent electric.

spot_img
Latest news
știri