21.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie, 2024

Veneția introduce o taxă de intrare pentru turiști, cu scopul de a evita supraaglomerarea din oraș

Taxa va fi aplicată tuturor persoanelor cu vârsta de peste 14 ani

Veneția intenționează să pună taxă de intrare în oraș pentru turiști, pentru a evita supraaglomerarea, relatează Reuters, citat de publicația The points guy.

Taxa, care va fi aplicată începând din anul viitor, va fi de 5 euro pentru o perioadă de 30 de zile

Măsura a fost anunțată de către consiliul local al Veneției, acesta precizând că taxa va fi de 5 euro pentru 30 de zile, începând cu anul 2024.

Zilele cu taxa vor fi alese pentru a coincide cu datele în care numărul de turiști este cel mai mare. Chiar dacă autoritățile venețiene subliniază că măsura este un ”test”, taxa va fi percepută tuturor persoanelor cu vârsta de peste 14 ani.

Obiectivul este de a ”găsi un nou echilibru între drepturile celor care trăiesc, studiază sau muncesc în Veneția și cei care vizitează orașul”, a declarat Simone Venturini, consilierul pentru turism al Veneției.

În contextul unei supraaglomerări persistente și a problemelor aduse faimoasei lagune, UNESCO a recomandat includerea orașului Veneția și a lagunei în lista sa de situri aflate în pericol în luna iulie

La fel ca în cazul altor destinații turistice populare din Europa, Veneția a fost confruntată în acest an cu foarte mulți vizitatori.

De asemenea, numărul turiștilor depășește semnificativ populația permanentă de aproximativ 50.000 de locuitori ai orașului.

Supraaglomerarea rezultată din acest turism în masă a generat probleme și pentru celebrul său peisaj lagunar.

Ca urmare a acestei situații, experții UNESCO au făcut în luna iulie o recomandare pentru includerea atât a orașului Veneția, cât și a lagunei în lista sa a siturilor aflate în pericol.

spot_img
Latest news
știri