7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Canabidiolul (CBD) a fost descoperit în interiorul unei plante complet diferite

Canabidiolul (CBD) nu se găsește doar în planta de canabis. Niște cercetători au făcut o descoperire interesantă.

Canabidiolul (CBD), un compus din canabis, a fost descoperit într-o plantă extrem de comună, potrivit Science Alert.

Substanța a fost găsită în florile și fructele unei plante cunoscute sub numele de Trema micrantha blume. Acest arbust crește în țările din America de Sud. Adesea, el este considerat o buruiană, potrivit biologului molecular Rodrigo Moura Neto de la Universitatea Federală din Rio de Janeiro.

CBD-ul este unul dintre principalii compuși activi ai canabisului. Acesta este folosit pentru a trata epilepsia, durerea cronică și anxietatea.

Eficacitatea compusului ca tratament medical este încă în curs de cercetare.thc

Neto a spus că analiza chimică a descoperit că „Trema” conține CBD, dar nu THC. Tetrahidrocanabinolul (THC) este unul dintre numeroșii compuși canabinoizi din canabis. Acesta este principalul compus cu efect psihoactiv al acestuia.

Descoperirea ridică posibilitatea unei noi surse abundente de CBD. Datorită lipsei THC, aceasta nu ar avea probleme legale și de reglementare ale canabisului, care continuă să fie interzis în multe locuri, inclusiv Brazilia.

„Este o alternativă legală la consumul de canabis”, a spus el.

„Aceasta este o plantă care crește în toată Brazilia. Ar fi o sursă mai simplă și mai ieftină de canabidiol”, a adăugat Neto.

Anterior, CBD-ul a fost găsit într-o altă plantă înrudită care crește în Thailanda.

spot_img
Latest news
știri