14.8 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Hyundai va lansa mașini electrice mici, la prețuri accesibile

Mașinile electrice vor ajunge pe piața auto din Europa

Hyundai a anunțat planurile de a introduce în Europa mașini electrice mici, concepute special pentru mediul urban și cu un preț de pornire de la 20.000 de euro.

Hyundai va introduce noi modele pe piața europeană

Modelul electric pe care compania auto intenționează să-l aducă pe piața europeană va fi derivat din Casper, o mașină compactă cu motor pe benzină de 1.0 litri, deja comercializată în Coreea de Sud.

Se estimează că varianta europeană va fi cu aproximativ 20-25 cm mai lungă decât modelul Casper din Coreea de Sud, iar prețul său de bază va începe de la 20.000 de euro.

Autonomia acestui model va depăși 200 km.

Producția versiunii electrice va începe în luna iulie

Potrivit publicației Chosun Daily, producția versiunii electrice va începe în luna iulie, iar mașina va fi prezentată în Europa în trimestrul al treilea al anului, urmând să fie disponibilă pentru clienți la sfârșitul anului 2024.

Producția mașinii va avea loc în Coreea de Sud, la fabrica din Gwangju, de unde va fi exportată în Europa, transmite HotNews.

În prezent, cea mai accesibilă mașină electrică disponibilă în Europa costă 36.000 de euro

De menționat că cea mai accesibilă mașină electrică Hyundai disponibilă în prezent în Europa este SUV-ul Kona, care are un preț de pornire de 36.000 de euro.

Compania vrea neapărat să intre și în segmente mai mici unde poate vinde în volume mai mari.

Astfel,  mai mulți directori ai Hyundai au declarat de mai multe ori că vor să aducă în Europa mașini electrice la prețuri accesibile (20-25.000 euro).

spot_img
Latest news
știri