4.8 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Proiect de lege: Șoferii beți sau drogați care provoacă accidente mortale vor avea permisul anulat pe viață

Proiectul a fost adoptat tacit de Senat și se află în Camera Deputaților

Un nou proiect de lege a fost adoptat tacit de către Senat, propunând anularea permanentă a permisului de conducere pentru șoferii implicați în accidente fatale sub influența alcoolului sau drogurilor.

Mii de șoferi au primit sancțiuni pentru că au condus sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive

În anul 2020, la nivel național, 740 de șoferi au fost identificați conducând sub influența alcoolului, scrie Euronews România.

Mai mult, în primele șase luni ale anului 2022, 1.294 de șoferi au fost depistați sub influența substanțelor psihoactive, în timp ce 13.509 de conducători auto au fost depistați conducând sub influența alcoolului.

Pe lângă propunerea legislativă prin care am propus înăsprirea pedepselor pentru persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau droguri şi provoacă accidente rutiere grave, soldate cu pierderea de vieţi omeneşti, propun şi înăsprirea Codului rutier. Astfel, în cazul unui accident soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, provocat de un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, actuala propunere legislativă propune anularea permisului conducătorului auto pe viaţă”, se arată în expunerea de motive.

Proiectul de lege inițiat de deputații PNL a fost transmis spre Camera Deputaţilor

Propunerea legislativă iniţiată pentru modificarea OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost transmisă Camerei Deputaţilor pentru dezbatere, în calitate de for decizional în acest caz.

spot_img
Latest news
știri