14.5 C
București
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Activitatea stației de sortare a deșeurilor din Sectorul 3, suspendată pentru șase luni

Stația de sortare a deșeurilor din Sectorul 3 s-a ales cu activitatea suspendată pentru o perioadă de jumătate de an, din cauza mai multor nereguli constatate de inspectorii Gărzii de Mediu. În ultima perioadă, SD3 Salubritate și Deszăpezire S3, subordonată Primăriei Sectorului 3, a primit șase amenzi de la Garda de Mediu, în valoare de 70.000 de euro. Primăria condusă de Cristian Negoiță a plătit 11 milioane de euro pentru stația de sortare a deșeurilor.

Agenția pentru Protecția Mediului București a precizat, luni, 8 martie, că ”suspendarea se menține șase luni începând de la data prezentei până la data de 08.09.2021. Pe perioada suspendării, desfășurarea activității este interzisă”.

Documentul integral cu decizia Agenției poate fi consultat mai jos:

suspendare_autorizație_de_mediu_SD3_Salubritate_și_Deszăpezire

Mai mult, Agenția pentru Protecția Mediului mai precizează că, în cazul în care măsurile pe care societatea ar trebui să le ia nu vor fi îndeplinite, „după expirarea termenului de suspendare, APM va anula Autorizația de Mediu nr. 340 din 14.08.2020”.

Totodată, firma va trebui ca până miercuri să ia toate măsurile pentru încetarea activității.

„SD 3 – Salubritate și Deszăpezire S3 SRL va prezenta la Agenția pentru Protecția Mediului București și la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Municipiului București, în termen de 48 de ore de la luarea la cunoștință a prezentei, măsurile planificate pentru încetarea temporară a activității și punerea în siguranță a instalației pe perioada suspendării Autorizației de Mediu nr. 340 din 14.08.2020, în vederea protejării factorilor de mediu, precum și termenele în care vor fi înștiințați partenerii contractuali pentru care prestați servicii”, se mai arată în anunțul Agenției de Mediu București.

Latest news
știri