13.2 C
București
joi, 9 mai, 2024

Şase persoane au fost reţinute într-un dosar de braconaj. Sunt cercetați şi patru militari

Infracțiunile au avut loc în judeţul Covasna

Şase persoane din judeţul Covasna au fost reţinute într-un dosar de braconaj. În dosar sunt vizaţi şi patru militari activi, doi de la Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi doi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, transmite News.ro, citat de Radio Europa FM.

În urma percheziţiilor, polițiștii din Covasna au descoperit trofee de cerb, urs şi lup, arme şi o cantitate mare de carne de vânat

Persoanele cercetate sunt suspectate în legătură cu faptul că, în perioada decembrie 2023 – februarie 2024, în diferite modalităţi şi cu caracter periodic, au desfăşurat activităţi de braconaj prin folosirea de câini de vânătoare şi utilizarea neautorizată a unor arme de vânătoare. De asemenea, acestea urmăreau capturarea a diferite specii de vânat, spre exemplu urs, lup, pisică sălbatică, mistreţ, iepure, cervide, cocoş de munte etc., parte dintre acestea fiind interzise a fi vânate”, a arătat DGA.

Astfel, sub coordonarea procurorului militar din Braşov, echipele de ofiţeri anticorupţie şi poliţişti au descins la imobile de unde au fost ridicate mai multe arme de vânătoare, dispozitive informatice, trofee de cervide, urs, lup etc, precum şi o cantitate însemnată de carne de vânat.

Patru porci mistreţi au fost ținuți în captivitate și folosiți pentru antrenarea câinilor de vânătoare

Totodată, în localitatea Comandău s-a descoperit un ţarc în care erau ţinuţi în captivitate patru porci mistreţi, despre care se presupune că erau folosiţi de suspecţi pentru antrenarea câinilor de vânătoare.

În baza probatoriului administrat, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 8 persoane pentru braconaj, nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor, divulgarea de informaţii secret de serviciu şi evaziune fiscală.

Şase dintre aceste persoane au fost reţinute.

spot_img
Latest news
știri