13.9 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

Apele Române au aplicat amenzi de 145.000 de lei în perioada 5-7 aprilie, în urma unor controale

Inspectorii Administrației Naționale Apele Române au intensificat controalele la nivelul celor 11 bazine hidrografice, iar toți cei care încalcă legea riscă sancțiuni de până la 80.000 de lei, se arată într-un comunicat de presă emis de instituție pe pagina de Facebook. Astfel, în perioada 5-7 aprilie 2021, inspectorii din partea Apelor Române au aplicat amenzi în valoare de 145.000 de lei în urma a trei controale desfășurate pe teritoriul țării noastre.

O societate comercială care exploata agregate minerale în afara perimetrului autorizat a fost sancționată contravențional, pe 7 aprilie, de către inspectorii Apele Române Someș-Tisa cu o amendă în valoarea de 75.000 de lei. Perimetrul era amplasat în albia majoră a râului Someș, în localitatea Pomi, din județul Satu Mare. În cazul acestei spețe, suprafața de teren exploatată ilegal a fost delimitată cu ajutorul aparaturii GPS.

Pe 6 martie, inspectorii din partea instituției au constatat că ape uzate neepurate au ajuns în albia și pe malul râului Ciorogârla, afluent al râului Sabar, din județul Ilfov, iar SC Apă Canal Ilfov SA a fost amendată cu suma de 40.000 de lei. O vidanjă care descărca ape uzate neepurate în canalul limitrof al stației de epurare, care aparține operatorului de apă și canalizare din orașul Măgurele, a fost surprinsă de inspectorii Apele Române Argeș-Vedea în timpul unui control desfășurat în colaborare cu Poliția Măgurele.

Pe 5 aprilie, un cetățean din comuna 23 August, din județul Constanța, care a fost observat în timpul verificărilor efectuate în teren de reprezentanți din partea Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Constanța că arunca dintr-o autoutilitară deșeuri provenite din demolări pe malul cursului de apă Tatlageac Mare, a fost sancționat contravențional cu o sumă de 30.000 de lei.

Cetățeanul a fost identificat de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul autorității județene, respectiv Instituția Prefectului Constanța, întrucât Apele Române nu au atribuții în acest sens, fapt pentru care persoana în cauză a primit prin poștă înștiințarea că a fost amendat cu 30.000 de lei.

În cadrul aceluiași control s-a constatat și existența unui depozit de pământ în exces aparținând primăriei, ocazie cu care inspectorii din partea Apele Române au impus îndepărtarea de urgență a depozitului, igienizarea și nivelarea zonei, cu condiția să nu fie afectată albia minoră a cursului de apă din locație.

Fotografie de thumbnail via Facebook / Apele Române

Latest news
știri