16.6 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Cum s-a văzut eclipsa totală de Soare de pe Pământ, dar și din spațiu | VIDEO + FOTO

Eclipsa totală de Soare de SUA a fost fotografiată și de cetățeni români.

Eclipsa de Soare din Statele Unite ale Americii a fost observată de zeci, poate chiar sute de milioane de oameni. A fost una spacială datorită timpului, de peste 4 minute, în care Soarele s-a aflat în spatele Lunii. Ca o comparație, eclipsa totală de Soare din România, din 1999, a durat doar 2 minute și 23 de secunde.

Din spațiu, Institutul Cooperativ de Cercetare atmosferică a surprins umbra lunii care tranzita continentul nord-american. Imaginile au fost comprimate într-un scurt clip de 4 secunde care arată umbra lunii.

De la sol, numeroși fotografi au căutat să imortalizeze cât mai bine clipsa de Soare. Inelul de diamant, de la începutul și sfârșitul fazei de totalitate, a fost de asemenea fotografiat de pasionați. Printre ei s-a numărat și Mihai Vlăduț de la „ia cu stele“. El a postat câteva imagini imediat după ce eclipsa s-a încheiat.

„Eclipsa totală de Soare din Arkansas, SUA, de astăzi. Au fost protuberanțe solare atât la imersiune cât și la emersiune. Protuberanța de jos s-a văzut cu ochiul liber de culoare roz electrizant. Coroana solară specifică perioadei de maximă activitate solară este distribuită uniform pe conturul discului.“, a scris el pe Facebook.

Foto – Mihai Vlăduț
Foto – Mihai Vlăduț
Foto – Mihai Vlăduț
Foto – Mihai Vlăduț
spot_img
Latest news
știri