9.8 C
București
miercuri, 15 mai, 2024

Cel puțin 27 de persoane au murit într-un incendiu la o mină de aur din Peru, în cel mai grav accident minier din țară

Muncitorii lucrau la aproximativ 100 de metri sub pământ în momentul declanșării incendiului

Un incendiu care a avut loc la o mină de aur din Peru a dus la decesul a 27 de muncitori, transmite BBC.

Compania minieră, Yanaquihua, a declarat că au fost salvate 175 de persoane.

Mina de aur este situată în regiunea Arequipa, în sudul țării

În prezent, se crede că un scurtcircuit electric a declanșat incendiul. Autoritățile au declarat că minerii lucrau la aproximativ 100 de metri sub suprafață când a izbucnit incendiul.

Imagini de la media locală au arătat flăcări și fum eruptând din pantele dealului.

Potrivit site-ului de știri peruvian rpp.pe, incendiul a fost alimentat de suporturile din lemn ale tunelului minei de aur La Esperanza, multe dintre ele fiind îmbibate în ulei.

Yanaquihua a declarat că se efectuează o investigație urgentă și că ”în acest moment foarte trist ne concentrăm pe ajutorul pentru familiile în doliu și pentru minerii salvați”.

Ziarul peruvian La República relatează că rudele minerilor dispăruți au ajuns la locul incidentului duminică dimineață, dar li s-a refuzat accesul la sit

Peru este unul dintre cei mai mari producători de aur din lume, extrăgând peste 100 de tone pe an, adică aproximativ 4% din întreaga cantitate anuală la nivel mondial.

Deși incendiul de sâmbătă este considerat cel mai grav dezastru din ultimii ani, zeci de decese pe an nu sunt neobișnuite în industria minieră a țării, de obicei distribuite în multe incidente mai mici.

spot_img
Latest news
știri