11.1 C
București
joi, 28 martie, 2024

Turism sabotat, în Bucovina: Mocănița și tiroliana nu mai funcționează

Fără tiroliană și fără Mocăniță, în Bucovina: dacă alegem o vacanță în această perioadă a anului, vom afla că tiroliana din zonă nu mai funcționează.

Mai mult, faimosul traseu al Mocăniței a devenit inaccesibil, fiind blocat, în mod intenționat. Problema intervine în momentul în care aflăm că nu este vorba despre un accident, totul fiind organizat, demonstrând sabotajul.

Omul care a pus bazele Mocăniţei din Bucovina spune că până acum a investit în trenurile turistice peste un milion de euro, însă niciodată nu a avut probleme atât de mari.

În urmă cu o săptămână, proprietarul unuia dintre terenurile peste care trece linia ferată a blocat traseul cu o rocă uriaşă, precizează Știrile Pro Tv.

Autoritățile din Bucovina amână o problemă care ar putea descuraja turismul din 2021

Georg Hocevar, proprietarul Mocăniţei Huțulca, a declarat, pentru sursa citată, că este vorba despre orgoliu, rea-credinţă, invidie și duşmănie. Proprietarul a povestit că, în cursul săptămânii trecute, s-a adesat autorităților, printr-o sesizare făcută la Prefectură.

Totul ar fi pornit, spune proprietarul Mocăniţei, de la faptul că cel care deţine terenul are la capătul liniei şi un magazin cu produse tradiţionale, pe care turiştii l-ar evita. Cel în cauză nu a vrut să ofere un punct de vedere.

Ioan Popescu, mecanicul Mocăniţei a declarat că trenul, care transporta peste o sută de turiști, a fost oprit de Jandarmerie. Mai mult, istoria se repetă: un caz similar a avut loc şi la Mega Tiroliana “La Palma”, deschisă în urmă cu trei ani.

Investitorul susţine că, deşi contractul de concesiune este pe 10 ani, proprietarul pământului a ridicat o construcţie în fata cablului de lansare. Ion Curea, proprietarul tirolianei a explicat că, în momentul de față, activitatea este întreruptă, pe perioadă nedeterminată.

Oamenii așteaptă un ajutor de la autorități, tiroliana fiind blocată de o construcţie din lemn.

Lupta de orgolii, dezinteresul și banul: dictoanele care distrug turismul

Conform Știrile Pro Tv, lângă tiroliana de la Palma a fost construită o a doua tiroliană chiar de către fiul proprietarului de teren.

Acesta recunoaşte că tatăl său a blocat cu intenţie cealaltă instalaţie, dar motivează acest lucru prin nerespectarea unor clauze contractuale.

Sursa foto

Latest news
știri