15.1 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

Video: Ursuleţ, salvat de pompieri. Puiul căzuse într-un canal de 3 metri

Un ursuleț a fost salvat, în dimineața zilei de ieri, de pompierii braşoveni. Puiul a căzut într-un canal fără capac, din staţiunea Predeal.

Canalul era adânc de 2-3 metri, iar puiul de urs a fost auzit de trecători, care au anunţat autorităţile.

Mai mulți pompieri au intervenit, iar misiunea a fost un succes: ”Bravo piticule! Fugi în lumea ta”

Pompierii din Brașov au intervenit imediat și au pus o scară pentru a-l ajuta pe ursuleț să urce. Puiul nu era rănit și, după intervenție, s-a întors în pădure.

La vederea faptului că ursuleţul a reuşit să urce pe scară şi să iasă din canal, unul din salvatori a exclamat: ”Bravo piticule! Fugi în lumea ta”, precizează Brașov.net.

În această dimineaţă s-a intervenit pentru salvarea unui pui de urs căzut într-un canal în localitatea Predeal. La faţa locului s-au deplasat un echipaj SMURD şi o autospecială cu apă şi spumă din cadrul Secţiei de pompieri Predeal. Intervenţia a avut un final fericit. Cu ajutorul unei scări introduse în canal puiul de urs a ieşit în siguranță şi s-a reîntors în pădure.”, a transmis ISU Braşov.

Ministerul Afacerilor Interne, Romania: ”Felicitări pompierilor din Predeal”

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne, Romania a precizat, pe contul de Facebook, faptul că apelul telefonic a venit ieri dimineața, în jurul orei 8.30.

– Nu știu dacă am sunat bine. Un pui de urs e căzut într-un canal și se vede că nu are cum să iasă, iar dacă mai stă acolo sigur moare. Puteți să veniți să-l ajutați?

– Ați sunat foarte bine, l-a asigurat Costin, comandantul Gărzii de Intervenție a pompierilor din Predeal, pe cel care a sunat. Plecăm imediat către dumneavoastră. Tot ce vă rog este să nu fie nimeni în zonă. Există pericolul ca ursoaica să-l caute și vă puneți viața în pericol. Găsim noi o metodă să-l salvăm… nu vă faceți griji!

Ministerul Afacerilor Interne a explicat că, după doar câteva minute, pompierii din Predeal au văzut despre ce este vorba și au găsit o soluție pe cât de simplă, pe atât de eficientă: au coborât în canal o scară pe care puiul de urs s-a cățărat imediat și a reușit să iasă.

Echipajul de pompieri a rămas o vreme în zonă, ca să se asigure că ursulețul salvat va ajunge în pădurea din apropiere, de unde probabil venise.

Sursă foto

Latest news
știri