18.4 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

Schimările climatice – tema principală a întrevederii cu reprezentații Senatului Canadei

Mircea Fechet a purtat discuții cu Raymonde Gagné, președinta Senatului din Canada

Ieri, 7 septembrie, Mircea Fechet a primit delegația oficială a Senatului Canadei, condusă de Raymonde Gagné, președinta Senatului.

La eveniment au mai participat secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu și experți din cadrul MMAP.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Mediului din România, discuțiile s-au axat pe consolidarea relațiilor bilaterale din domeniul protecției mediului.

Accentul a fost pus pe problematica schimbărilor climatice și pe măsurile care pot fi abordate de cele două țări pentru a combate acest fenomen.

Ministrul Mediului: ”Între țările noastre există o relație de prietenie și colaborare de foarte mulți ani”

Așa cum știți, România este afectată de schimbările climatice – temperaturi extreme, secetă, inundații. Acestea sunt fenomene care nu se opresc la granițele unei țări și tocmai de aceea este nevoie de un efort comun și de măsuri susținute. Acest gen de discuții trebuie să aibă o continuare, la nivel de experți tehnici, care să colaboreze și să facă schimb de informații și de modele de bună practică în combaterea schimbărilor climatice. Sperăm ca, pe viitor, colaborarea strategică dintre România și Canada să se dezvolte și mai mult, iar această întâlnire să fie doar prima dintr-o serie de discuții pentru dezvoltarea de proiecte comune în domenii de importanță strategică”, a declarat Mircea Fechet.

Președinta Senatului Canadei: ”Schimbările climatice reprezintă cele mai mari provocări”

La rândul sau, Raymonde Gagné, președinta Senatului Canadei, a spus că schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari provocări, mai ales că țările sunt afectate de aceleași tipuri de fenomene.

Trebuie să continuăm eforturile noastre de a le combate pentru a putea construi un viitor „verde”, iar în acest scop este nevoie de colaborarea tuturor – guverne, industrie, cercetare”, a precizat Raymonde Gagné.

spot_img
Latest news
știri