11.7 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

ONU are la dispoziție 14 zile ca să salveze Planeta

“Umanitatea a devenit o armă de distrugere în masă”

Peste un milion de specii de plante și animale sunt pe cale de dispariție, un sfert din terenuri sunt distruse de poluare, iar încălzirea globală afectează iremediabil solul, oceanele și mările. Acesta este subiectul central al COP 15, conferința Organizației Națiunilor Unite de la Montreal-Canada, de anul acesta. Reprezentanții celor 190 de țări prezente au la dispoziție doar 2 săptămâni pentru elaborarea noului cadru mondial prin care să salveze natura și resursele lumii. Anul 2030 a fost setat ca an de referință pentru atingerea acestui obiectiv.

(Sursa foto Wikipedia)

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, spune că “umanitatea a devenit o armă de distrugere în masă”, pentru că “tratăm natură ca și când ar fi o toaletă”.

Pagubele s-ar ridică la suma de  3000 de miliarde de dolari pe an, până în 2030 , mai spune acesta. Întâlnirea COP 15 trebuie să stabilească 20 de obiective incluse într-un acord care să permită protejarea a 30% dintre terenurile și marile, reducerea pesticidelor și refacerea ecosistemelor distruse. La final, trebuie să se ajungă la semnarea unui acord similar celui din 2015, de la Paris, relatează France Press.

Latest news
știri