6.1 C
București
joi, 7 noiembrie, 2024

Ariciul a fost desemnat Animalul Anului 2024

În ciuda titlului câștigat, populația de arici din Germania este în scădere

Fundația pentru Fauna Sălbatică Germană a stabilit că ariciul este Animalul Anului 2024, transmite publicația Aussiedlerbote.

Fundația a anunțat că ariciul cu piept brun (Erinaceus europaeus), răspândit în aproape întreaga Germanie, a câștigat clar în fața veveriței și a vulpii roșii.

Este drăgălaș, joacă un rol esențial în echilibrul ecologic, are doar 20 de centimetri înălțime și aproximativ de 6.000 de spini: ariciul a fost votat Animalul Anului 2024

Clasamentul a fost stabilit de voturile donatorilor fundației.

Fundația organizează acest top încă din 2017 pentru a atrage atenția asupra pericolului la care sunt supuse viețuitoarele.

Printre aceste pericole se numără amenințarea sau pierderea habitatului, defrișările, dar și conflictele oamenilor cu animalele sălbatice.

În cazul ariciului, problema principală este că găsesc din ce în ce mai puține habitate potrivite.

Ariciul sălbatic, cunoscut de aproape fiecare copil, a câștigat premiul Animalul Anului. Totuși, acest animăluț întâmpină din ce în ce mai multe dificultăți”, a declarat biologul sălbatic și directorul fundației, Klaus Hackländer.

În mediul rural din Germania, peisajele agricole ordonate au înlocuit gardurile vii, tufișurile și pășunile sălbatice unde trăiau foarte multe specii

Prin urmare, aricii se îndreaptă către grădinile și spațiile verzi din zonele rezidențiale.

Conform estimărilor, în momentul de față există până la nouă ori mai mulți arici în orașe decât în ​​mediul rural.

Cu toate acestea, grădinile cu pietriș, suprafețele ”sigilate”, mașinile și roboții de tuns iarba le fac viața dificilă și în aceste locuri.

Populația de arici din Germania este în scădere

În Germania, ariciul este listat ca animal care trebuie protejat, aflându-se pe Lista Roșie a Mamiferelor a căror populație scade treptat.

Migrarea sa în mediile urbane presupune dificultăți în a se adapta și numeroase pericole care nu există în sălbăticie.

Esențial în ciclul natural, acest mic mamifer trebuie protejat pentru a menține biodiversitatea și sănătatea ecosistemelor

Aricii protejează grădinile și culturile de dăunători, cotribuind la controlul populației de insecte.

Prin urmare, pentru a ajuta acest animal nocturn, oamenii care locuiesc în mediul rural ar trebui să aibă mai multe spații verzi și grădini.

Aici, aricii se pot ascunde, dormi, dar și naște pui.

Cele mai recente necuvântătoare care au primit titlul de ”Animalul Anului” au fost marsuinii, vidrele, cârtițele, cerbii și pisicile sălbatice.

spot_img
Latest news
știri