18.4 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

Compania americană de utilități NuScale Power anunță concedieri masive în contextul proiectului nuclear din România

Reducerea drastică a personalului va duce la economii de 50-60 de milioane de dolari

Compania americană de utilităţi NuScale Power, care construieşte mini-reactoare nucleare în România, anunță că va concedia aproximativ 28% dintre angajaţii săi cu normă întreagă.

Potrivit explicațiilor reprezentanților companiei, disponibilizările vin ca parte a măsurilor de reducere a costurilor, transmite Reuters, citat de News.ro.

Compania americană are în vedere ecomomii de 50-60 de milioane de dolari

Măsurile de economisire, care includ renunţarea la 154 de angajaţi cu normă întreagă, vor avea ca rezultat economii anuale de aproximativ 50-60 de milioane de dolari, a spus NuScale.

Reactorul modular mic (SMR) al NuScale a primit anul trecut certificarea de proiect de la autoritatea de reglementare a energiei nucleare din SUA, fiind prima astfel de aprobare din ţară pentru această tehnologie.

NuScale s-a confruntat cu probleme de costuri

În ciuda unui început promiţător pentru noua sa tehnologie nucleară, NuScale s-a confruntat cu probleme de costuri şi a trebuit să renunţe în noiembrie la unul dintre proiectele sale SMR, care era întreprins în parteneriat cu o companie de energie din Utah.

În România, Nuclearelectrica, NuScale și Nova Power & Gas au semnat în luna mai 2022 un Memorandum de Înţelegere pentru a analiza dezvoltarea primului reactor modular de mici dimensiuni (SMR) din România, pe amplasamentul fostei termocentrale de la Doiceşti.

spot_img
Latest news
știri