16.1 C
București
luni, 16 septembrie, 2024

Coreea de Sud interzice comerțul cu carne de câine

Legea a fost adoptată cu 208 voturi în favoarea proiectului și niciunul împotrivă

Parlamentul din Coreea de Sud a marcat un moment istoric marți, adoptând un proiect de lege menit să pună capăt unei practici controversate: comerțul cu carne de câine.

Cu 208 voturi în favoarea proiectului și niciunul împotrivă, Adunarea Națională a decis interzicerea creșterii, vânzării și sacrificării câinilor pentru consum, impunând pedepse severe de până la trei ani de închisoare și amenzi de 30 de milioane de woni (aproximativ 20.800 de euro).

Va fi aplicată o perioadă de grație de trei ani înainte ca legea să intre în vigoare

Deși carnea de câine a fost o tradiție în bucătăria sud-coreeană, numită ”o rușine” de către activiști, consumul a scăzut semnificativ odată cu creșterea numărului de coreeni care adoptă animale de companie.

În ciuda opoziției crescătorilor, legea include compensații pentru a facilita tranziția companiilor care se retrag din acest comerț.

Cu aproximativ 1.100 de ferme canine care cresc sute de mii de câini anual, această lege marchează o schimbare majoră în peisajul cultural și alimentar al țării.

Coreea de Sud se pregătește să pună capăt acestei practici controversate și să se alinieze cu tendințele mondiale privind tratamentul animalelor.

”Coreea de Sud poate închide acum un capitol mizerabil”

Activiştii au salutat adoptarea proiectului de lege, scrie G4 Media.

Astăzi, legiuitorii noştri au acţionat decisiv pentru a face ca acest lucru să devină realitate. Sunt încântată că Coreea de Sud poate închide acum acest capitol mizerabil al istoriei noastre şi se poate deschide unui viitor care respectă câinii”, a declarat JungAh Chae, directoare executivă pentru Coreea de Sud a Humane Society International, potrivit sursei citate.

spot_img
Latest news
știri