14.9 C
București
joi, 16 mai, 2024

Ministerul Energiei a relansat două apeluri pentru sprijinirea investiţiilor în dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei electrice și capacitatea de producție a bateriilor

Bugetul destinat programelor este finanțat prin PNRR

Ministerul Energiei a anunțat că a relansat două apeluri care au fost anulate în octombrie 2023.

Primul dintre acestea este apelul de proiecte destinat susținerii investițiilor în dezvoltarea capacităților de stocare a energiei electrice în baterii.

Bugetul total alocat acestui program este de 79.6 milioane de euro, fiind finanțat prin PNRR

Scopul acestui apel constă în operaționalizarea unei capacități minime de 240 MW (sau 480 MWh) pentru stocarea energiei electrice în baterii până la 30 iunie 2026.

În plus, al doilea apel se concentrează pe proiecte care susțin investițiile în construirea de noi capacități de producție, asamblare și reciclare a bateriilor, precum și în construirea de noi capacități de producție, asamblare și reciclare a celulelor și panourilor fotovoltaice.

Bugetul total aferent apelului de proiecte este de 199 milioane euro

Apelul competitiv este deschis până la data de 21 martie ora 00.00.

Sunt eligibile achiziţionarea de instalaţii/echipamente pentru construirea de capacităţi noi de stocare a energiei electrice în baterii şi construcţiile care fac obiectul proiectului de stocare a energiei electrice în baterii.

Ministerul Energiei anunţă relansarea, începând cu data de 08 februarie 2024, ora 00:00, a apelului de proiecte

Sprijinirea investiţiilor în dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei electrice (baterii)” aferent Investiţiei 4 PNRR – Lanţ industrial de producţie şi/sau asamblare şi/sau reciclare a bateriilor, a celulelor şi panourilor fotovoltaice (inclusiv echipamente auxiliare), precum şi noi capacităţi de stocare a energiei electrice, Sub-măsura 4.3 – Sprijinirea investiţiilor în dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei elecrice (baterii)”, a precizat ministerul într-un comunicat de presă.

spot_img
Latest news
știri