6 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

A distrus șanțul din fața casei: suportă amenda, dar face și curățenie

Inconștiență și nepăsare: un localnic a deversat vopsea în șanțul din fața casei. Este vorba despre un locuitor din satul bihorean Uileacu de Criş, din comuna Tileagd.

În mod normal, șanțul respectiv ar fi trebuit să colecteze doar apă de ploaie. Ne lovim, din nou, de iresponsabilitate care se corectează doar prin amendă.

Garda de Mediu Bihor a fost sesizată în cursul zilei de duminică, constatând că în rigola stradală pluvială au fost vărsați nu mai puțin de 15 litri de deşeuri de vopsea.

”Aceste deşeuri au fost antrenate pe o lungime de circa 200 metri, până la intersecţia dintre şoseaua naţională (n.r. DN 1) şi şoseaua către Derna (n.r. DN 1P). S-a identificat faptul că evacuarea provine din gospodăria unei persoane fizice”, se arată într-un comunicat transmis luni de Garda de Mediu Bihor.

Va plăti amenda și va curăța șanțul

Dacă amenzile nu-i mai sperie pe mulți, iată că și munca rămâne o soluție și o pedeapsă.

Desigur, persoana vinovată a fost identificată, amenda ridicându-se la suma de 3.000 de lei, pentru nerespectarea prevedrilor Legii 211/2011, privind regimul deşeurilor. Mai mult decât atât, vinovatul are termen de câteva zile pentru a curăța rigola, data limită fiind 12 martie.

Reprezentanții de la Garda de Mediu au precizat că, pentru remedierea neconformităţii identificate, a fost stabilită măsură de igienizare a rigolei stradale până în data de 12.03.2021. Astfel persoana fizică identificată a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 lei.

De asemenea Garda de Mediu Bihor a atras atenţia cetăţenilor asupra faptului că este interzisă deversarea în canale deschise (rigole stradale) a apelor fecaloid-menajare şi a celor cu conţinut toxic.

Latest news
știri